Profesorii şi elevii nu s-au lăsat încolonaţi de PSD: lume puţină la concertul organizat de Fifor în Cetatea Aradului!

Data publicare: Luni, 18 Decembrie, 2017 Total: 2183 accesari

Profesorii şi elevii nu s-au lăsat încolonaţi de PSD: lume puţină la concertul organizat de Fifor în Cetatea Aradului!

Ministrul şi senatorul PSD Mihai Fifor este decis să îşi facă puternic campanie de imagine la Arad. Unul dintre evenimente a fost organizarea unui concert de colinde în Cetatea Aradului. Deschiderea porţilor Cetăţii pentru evenimente culturale ar fi fost în sine pozitiv, dacă activistul PSD Fifor ar fi rezistat tentaţiei de a politiza evenimentul. Acesta a încercat să îmbine puterea funcţiei de ministru şi politica pentru a asigura o afluenţă de public la evenimentul organizat. Nu i-a ieşit.

 

Convinşi probabil că sunt stăpânii instituţiilor publice, pesediştii lui Fifor au încercat o mobilizare în stil neo-bolşevic: convocări scrise pentru instituţiile publice. O astfel de adresă a fost transmisă prin Inspectoratul Şcolar General (foto), acolo unde adjuncta Anca Stoenescu face eforturi intense pentru politizarea instituţiei demne de anii 1950. Prin adresa respectivă, erau convocaţi la concert angajaţii din şcoli şi grădiniţe, elevii şi profesorii. Prin folosirea sintagmei „salariaţii”, oamenilor li se atrage atenţia că primesc lefuri de la stat, deci li se sugerează să se conformeze şi să încoloneze elevii.


 

Seara de luni trebuie să fi fost un duş rece pentru Fifor şi PSD: profesorii şi elevii au dat ignore evenimentului, nu s-au lăsat încolonaţi de mesajul neo-bolşevic. Prezenţa elevilor şi a profesorilor a fost modestă, dar poate şi acea prezenţă ar trebui investigată. Dacă grupurile mici de elevi au mers din proprie iniţiativă, e foarte bine, dacă au fost aduşi cu arcanul de unii pesedişti zeloşi, e o mare problemă.

 

Agresivitatea cu care a promovat evenimentul nu a avut rezultatele scontate, tot activul de partid a dat share pe reţeaua de socializare Facebook, doară doară vor convinge lumea să vină fără să fie nevoiţi să-şi scoată cămaşa cu aducere forţată a oamenilor doar că domnul ministru să bifeze un eveniment „reuşit” pentru a avea ce posta pe contul de socializare ca mare realizare. În Cetate a venit lume puţină, în poze apar mai degrabă activiştii PSD şi funcţionari din instituţii cum ar fi Prefectura, iar pozele care au apărut pe reţeaua de socializare sunt făcute din unghiuri bine alese pentru a nu putea vedea numărul scăzut de oameni prezenţi.

 

Concertul ratat organizat de ministrul Fifor este o dublă lecţie pentru PSD. În primul rând, angajaţii instituţiilor publice şi mai ales beneficiarii acestora nu pot fi încolonaţi la comandă politică la Arad. În al doilea rând, trebuie să te pricepi să organizezi evenimente de calitate, la care să participe arădenii în număr mare, cu plăcere. Evenimentele administraţiei locale pe care Fifor şi PSD le acuzau în trecut aduc mulţi oameni şi au legitimitatea conferită de participarea arădenilor. Spectacolele organizate în stil bolşevic, cu propagandă de partid şi tentative de încolonarea a oamenilor liberi sunt sortite eşecului.