Frontiera de vest, luată cu asalt de românii care se întorc de sărbători în ţară

Data publicare: Luni, 18 Decembrie, 2017 Total: 859 accesari

Frontiera de vest, luată cu asalt de românii care se întorc de sărbători în ţară

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România.


Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.


Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. 


În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.


De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.


Numărul polițiștilor de frontieră care acționează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 4.200 polițiști de frontieră, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă şi intervenţie.


În proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.


Recomandări din partea autorităţilor


Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. 


La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens.


Pe raza judeţului Timiş; P. T.F. Cenad - Kiszombor, pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac, Nagylak, P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand - Gyula; pe raza judeţului Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek, P.T.F. Borş - Artand, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni - Letavertes iar pe raza judeţului Satu Mare se află P.T.F. Urziceni - Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.


Ca o măsură suplimentară pentru evitarea aglomeraţiei la punctele de trecere a frontierei,  Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat  aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.


Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.