Arădeanca Alexia Bascarau, nou record personal, medaliat cu bronz în cadrul Campionatului Ţărilor Central Europene la Nataţie

Data publicare: Vineri, 15 Decembrie, 2017 Total: 4489 accesari

Arădeanca Alexia Bascarau, nou record personal, medaliat cu bronz în cadrul Campionatului Ţărilor Central Europene la Nataţie

Weekendul trecut s-a desfăşurat la Târgovişte sub egida Ligii Europene de Nataţie ( LEN) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului - Campionatul Ţărilor Central Europene la Nataţie, competiţie de obiectiv pentru România, care s-a întins pe durata a 3 zile şi la care au participat 260 de sportivi din loturile naţionale a 13 ţări.


Din Lotul Naţional al României a făcut parte şi campioana naţională a României, Alexia Bascarau, legitimată la CSS Gloria Arad. 

Sportiva pregătita de şapte ani de profesorul Sebastian Lucaci a avut o evoluţie entuziasmantă la prima sa competiţie sub tricolor, reuşind să câţtige medalia de Bronz cu Echipa României de ştafetă în proba 4 x 100m liber stabilind şi de această dată un nou record personal al probei 100m liber ( 1.00.77) şi având un rol determinant în câştigarea medaliei.


Chiar dacă se află în primul an de juniorat, Alexia a avut o prestaţie foarte bună şi în proba de 50 m liber unde s-a clasat pe Locul V de asemenea cu un nou record personal (27.76) timp care îi aduc 624 puncte FINA şi care îi întăresc poziţia în ierarhia valorică a lotului naţional.

"O mare bucurie pentru noi, atât Medalia de Bronz, o premieră pentru inotul feminin arădean, cât şi punctajele FINA realizate în cele două probe sunt de excepţie, mai ales că noi am început pregătirea foarte târziu. Am abordat această competiţie uriaşă fără complexe cu multă încredere şi determinare şi cred că valoarea unui sportiv şi a unui antrenor este dată de rezultatele lor iar Alexia înoată în momentul de faţă în primul an de juniorat, timpi pe care generaţiile trecute ale României nu îi înotau nici în ultimul an de juniorat." a declarat Profesorul Sebastian Lucaci .


 

A consemnat Viorel Muscă