Accident rutier pe strada General Praporgescu. Şoferul vinovat, bănuit că ar fi consumat substanţe interzise

Data publicare: Vineri, 15 Decembrie, 2017 Total: 4632 accesari

Accident rutier pe strada General Praporgescu. Şoferul vinovat, bănuit că ar fi consumat substanţe interzise

Un accident rutier pe splaiul General Praporgescu s-a produs vineri, la ora 13.30, în municipiul Arad.

 

Implicate au fost două autoturisme Ford, unul  înmatriculat în Franţa , celălalt, o autoutilitară înmatriculată în judeţul Bihor. De vină pentru producerea incidentului este conducătorul autoutilitarei care, mergând dinspre Maranata spre Primărie, a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal în autoturismul înmatriculat în Franţa, care circula regulamentar din sens opus.

 

Un martor ocular care circula în spatele autoutilitarei, a povestit pentru Ghidul Arădean că şoferul avea un comportament cel puţin ciudat. Se pare că utilitara era încărcată peste limită iar conducătorul auto, în vârstă de aproximativ 40 de ani, rula foarte încet  şi nu reuşea să păstreze direcţia maşinii, întrând adesea pe contrasens, făcând practic, imposibilă orice depăşire.

 

După producerea accidentului, bărbatul s-a arătat amuzat de întreaga situaţie, a râs, a claxonat, a ieşit din maşină, a intrat din nou şi a claxonat iar când a vrut să scoată cheile din contact, a adormit instant. Se pare că şoferul vinovat nu mirosea a alcool.

 

La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD care l-a preluat pe bărbat şi l-a transportat de urgenţă la spital. Potrivit medicilor, este posibil ca bărbatul să fi suferit un atac cerebral însă nu exte exclusă nici varianta a acesta să fi consumat substanţe interzise. În urma analizelor medicale, medicii vor stabili cauza exactă a comportamentului ciudat al bărbatului iar rezultatul va fi comunicat poliţiei rutiere.

"Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că azi, în jurul orei 12,30, un bărbat de 39 de ani, din județul Bihor (Oradea), a condus un autoturism pe Splaiul General Praporgescu, în direcția Tribunalului, și în apropierea blocului 40 a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Arad. În urma evenimentului a fost rănit ușor conducătorul auto din județul BihorPrecizează Claudia Iuga ,purtător de cuvânt al IPJ Arad.