Semnalul de alarmă al preşedintelui CJ Arad trimis printr-o scrisoare oficială este catalogat de Mihai Fifor drept „glumă proastă”

Data publicare: Vineri, 15 Decembrie, 2017 Total: 1066 accesari

Semnalul de alarmă al preşedintelui CJ Arad trimis printr-o scrisoare oficială este catalogat de Mihai Fifor drept „glumă proastă”

Sloganul”Aradul înainte de toate” cu care defila Mihai Fifor înainte de alegerile din 2016, se dovedeşte din nou a fi fost o „prosteală” pentru arădenii care l-au votat obţinând un mandat de senator.

 


Ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor, a catalogat, joi seară, drept “glumă proastă” o scrisoare oficială pe care a primit-o de la preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca (PNL), care a trimis documentul tuturor parlamentarilor din judeţ pentru a atrage atenţia asupra pierderilor pe care le vor suferi bugetele locale în urma aplicării noilor măsuri fiscale în 2018.

 

„Astăzi am primit pe email un apel/mesaj/scrisoare sau Dumnezeu mai ştie cum poate fi numit acel document. La prima vedere părea să fie trimis de domnul Iustin Cionca, preşedintele CJ Arad. După primul minut de uluială, căci de un an de când sunt senator de Arad domnul Cionca nu a dat semne că ştie de existenţa mea, m-am gândit că sigur e o glumă proastă făcută de un nene pus pe şotii”, a scris pe Facebook ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor.

Acesta a adăugat că s-ar fi aşteptat ca Cionca să-i dea un telefon, dacă ar fi dorit să stea de vorbă.

„Cu siguranţă aş fi mai mult decât încântat să merg să discutăm despre nevoile judeţului, nevoi care par să îl depăşească cu mult pe actualul preşedinte al CJ. Nu vreau să par arogant, dar, de la votarea bugetului pe 2017, moment cand într-un simulacru de întâlnire organizată de distinsul domn Falcă am cerut apăsat o dezbatere publică pe sănătatea arădeană, niciodată niciun reprezentant al administraţiei publice arădene nu a solicitat vreo întâlnire mie sau vreunui coleg al meu parlamentar PSD. (....)” a mai scris Fifor în postarea de pe contul de Facebook.

 

De fapt ministrul PSD şi senatoru de Arad de fapt se referea la o  scrisoare trimisă de preşledintele C.J. Arad Iustin Cionca, tuturor parlamentarilor de Arad, pentru că Aradul poate pierde nu mai puţin de 134 de milioane de euro dacă bugetul pe anul viitor va fi votat de parlamentari în forma actuală. Se pare că pentru Mihai Fifor, aroganţa fotoliului ministerial, şi supunerea totală faţă de preşedintele Liviu Dragnea, îl face pe acesta un executant perfect al politicilor dezastruase ale actualului guvern care evident sunt mai presus decât reprezentarea corectă a intereselor judeţului Arad în parlamentul României.

 

Preşedintele CJ Arad s-a declarat surprins de afirmaţiile lui Fifor şi a declarat, pentru News.ro, că în mai multe rânduri a transmis invitaţii tututor parlamentarilor din judeţ, inclusiv celor din PSD, pentru participarea la dezbateri pe diverse probleme de interes public, deci Mihai Fifor se pare că din nou este mai PSD-ist decât senator, însă nu consideră “că un ministru are nevoie de invitaţie specială adresată de o instituţie judeţeană atunci când sunt în discuţie interesele cetăţenilor”.

 

Am fost anunţaţi că localităţile care au excedent bugetar nu vor mai primi în anul 2018 sume din cotele defalcate din TVA. Este lovitură după lovitură, într-un moment în care toţi ne aşteptăm la un buget mai bun, nu la un măcel bugetar. Practic, sunt pedepsite acele administraţii locale care respectă legea, pentru că excedentul apare din cauza faptului că la unele investiţii nu pot fi cheltuiţi toţi banii prevăzuţi într-un an, existând proceduri birocratice care întârzie adesea lucrările, cum sunt licitaţiile contestate. Banii necheltuiţi trebuie transferaţi cu aceeaşi destinaţie în bugetul pe următorul an”, a mai declarat Iustin Cionca.

Totodată Cionca consideră că o soluţie pentru ca bugetele locale să nu piardă bani ar fi creşterea procentului din impozitul pe venit care să rămână comunităţilor locale, “în loc să fie dus la Bucureşti”, iar localităţile care au excedent bugetar să primească în continuare sume din cotele defalcate din TVA.Sursa: news.ro