Aproape 40% din autovehiculele de mare tonaj verificate nu au autorizații de acces pentru municipiul Arad

Data publicare: Vineri, 15 Decembrie, 2017 Total: 1198 accesari

Aproape 40% din autovehiculele de mare tonaj verificate nu au autorizații de acces pentru municipiul Arad

Poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat pe parcursul zilei de miercuri, 13 decembrie 2017, verificări în rândul vehiculelor de mare tonaj care au tranzitat orașul.

Acțiunea pe linie de trafic greu a vizat mai multe zone din municipiu: str. Poetului, str. Pădurii, Calea 6 Vânători,  Bvd. Nicolae Titulescu și str. Voinicilor. Conform legislației rutiere în vigoare, este interzis accesul în municipiu a mașinilor cu tonaj peste 3,5 tone, fără deținerea unei autorizații de acces eliberată de Primăria Municipiului Arad.

Urmare a acestei acţiuni au fost verificate în trafic 80 vehicule de mare tonaj, din care 30 nu dețineau autorizație de acces. Posesorii acestor 30 de autovehicule au fost sancționați contravențional.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări 3 desfășoară în permanență astfel acțiuni, în vederea descurajării circulației vehiculelor de mare tonaj prin municipiu.

În urma controalelor desfășurate de la începutul acestui an,  polițiștii locali  au aplicat nu mai puțin de 800 de amenzi în valoare totală de 494.180 lei.

514 dintre acestea erau pentru încălcarea articolului 147, punctul 2 din HG 1391/2006, iar 324 amenzi au fost aplicate în baza articolului 22,  din HCLM 303/2016,  pentru:  lipsa autorizației de acces,  nerespectarea intervalului orar stabilit pentru aprovizionare,  nerespectarea traseului inscripționat pe autorizația de acces, ori pentru că au staționat pe domeniul  public sau privat al municipiului Arad.

Vom continua monitorizarea traficului greu în toate zonele din municipiu, în vederea determinării conducătorilor acestor categorii de vehicule, să respecte normele care reglementeaă  accesul și circulația vehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Arad.”, a declarat directorul general al Direcției Poliția Locală, Florian Barna.