Fostul şef al unui supermarket PROFI din Arad, care îşi acuza superiorii că îi cereau să vândă carne spălată cu detergent, condamnat pentru afirmaţii calomnioase!

Data publicare: Miercuri, 13 Decembrie, 2017 Total: 3826 accesari

Fostul şef al unui supermarket PROFI din Arad, care îşi acuza superiorii că îi cereau să vândă carne spălată cu detergent, condamnat pentru afirmaţii calomnioase!

Tribunalul din Arad a tranşat cazul fostului şef al unui supermarket Profi din Arad care îşi acuza superiorii că îl pun să vândă carne expirată spălată cu detergent.

 

Bărbatul care se afla la conducerea unui supermarket Profi din Arad, şi-a acuzat public superiorii la începutul anului 2016, că îi cereau să repună în vânzare carne expirată spălată cu detergenţi şi oţet. Acesta acuza stresul de la fostul loc de muncă jignirile şi limbajul superiorilor şi a organizat chiar şi un protest cu angajaţi ai supermarketului.


Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi, de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez, să îi anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent Cif”, declarase, în martie 2016, şeful de magazin, care ulterior a fost suspendat din funcţie.


Emanuel Ciprian Gabor a fost dat în judecată de companie şi a pierdut procesul, fiind condamnat în primă instanţă pentru afirmaţii calomnioase. Judecătorii au decis ca bărbatul să plătească despăgubiri de 50.000 de lei companiei. 

 

Mai mult, judecătorii l-au obligat pe fostul şef al supermarket-ului să publice decizia, când va rămâne definitivă, într-un ziar de largă circulaţie naţională, dar şi să publice un comunicat de presă prin care să îşi retragă “afirmaţiile calomnioase la adresa reclamantei” şi să îşi ceară scuze în mod public.

 

 

Fostul şef al PROFI spune că s-a săturat de stres şi scandal şi că nu va ataca sentinţa însă aceasta poate fi atacată de avocaţii companiei PROFI România, pentru a obţine o pedeapsă mai drastică.

 

 

Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta SC PROFI ROM FOOD SRL în contradictoriu cu pârâtul Gabor Ciprian Emanuel şi în consecinţă: Constată caracterul ilicit al faptei produse de pârât prin vătămarea dreptului la demnitatea şi reputaţia şi onoarea SC PROFI ROM FOOD SRL prin afirmaţiile calomnioase lansate la adresa reclamantei. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50.000 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciul moral produs reclamantei prin vătămarea dreptului la demnitate şi atingerile aduse onoarei şi reputaţiei reclamantei”, este soluţia instanţei.

 

 

Iniţial, compania PROFI România pretindea suma de 1.436.892 lei pentru prejudiciul de imagine. În replică fostul şef, Emanuel Ciprian Gabor, a cerut şi el suma de 50.000 lei despăgubire pentru stresul şi umilinţele la care a fost supus pe perioada cât a lucrat la PROFI România S.R.L.