Fostul premier Dacian Cioloș anunță că va lansa propriul partid

Data publicare: Duminica, 10 Decembrie, 2017 Total: 3034 accesari

Fostul premier Dacian Cioloș anunță că va lansa propriul partid

Fostul premier Dacian Cioloş anunţă că va lansa un partid, care se va desprinde din Platforma România 100. Fostul premier spune că această nouă formaţiune politică va participa şi la următoarele alegeri, indiferent când vor avea ele loc.


Potrivit statutului, viitoarea formaţiune politică nu va acţiona împotriva partidelor cu care împărtăşeşte aceleaşi valori, ci va fi deschisă colaborării.


Noul partid va colabora cu formațiunile cu care împărtășește aceleași valori, a precizat Dacian Cioloș, în condițiile în care fostul premier a fost curtat intens de USR și PNL pentru a li se alătura în campania electorală din 2016.

 

Din Platforma România 100 se va desprinde un partid politic şi asta fără nicio îndoială. Noi, cei care am fondat România 100 suntem hotărâţi să facem lucrul acesta. Aş spune chiar că e un proces natural (...) Da, se va desprinde un partid politic din Platforma România 100, dar care are nevoie de o fundaţie solidă de principii, de idei, de valori şi are nevoie şi de o viziune şi de programe şi chiar de proiecte. Cred că este necesar să arătăm oamenilor nu doar o viziune şi o ideologie, e nevoie să arărtăm ce înseamnă, în ce se traduce ideologia, în ce se traduc acele valori, principii, etică, morală care pot să contureze la un moment dat şi ideologia”, a anunţat Dacian Cioloş la o întâlnire cu membrii Platformei România 100.


Ideea de a forma un nou partid a fost salutată de către oameni de elită a societăţii româneşti, mai mulţi profesori universitari, doctori, dar şi studenţi arătându-şi interesul faţă de proiectul politic al fostului premier.