Expoziţie Retro IT, o călătorie spre începuturile tehnologiei informației

Data publicare: Duminica, 10 Decembrie, 2017 Total: 910 accesari

Expoziţie Retro IT, o călătorie spre începuturile tehnologiei informației

Retro IT, o expoziție care trebuie văzută de de toți pasionații de IT, o incursiune în istoria calculatoarelor găzduită de  Muzeul Preparandiei în perioada 8 decembrie 2017 – 8 ianuarie 2018, de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00 iar sâmbăta între orele 10.00 şi 14.00, duminica fiind închis . Cei care trec pragul acestei expoziţii pot vedea PC-uri şi laptopuri care erau vârfuri de gamă la vremea apariţiei lor, cu performanţe mult sub ce gasim astăzi la un smartphone.

Expoziția de retro computing va fi o călătorie spre începuturile tehnologiei informației, iar arădenii și nu numai vor putea să admire exponate din anii 80-90: o gamă variată de calculatoare atât produse în Romania cât și în străinătate, portabile/laptopuri – generații de la 8088 până la Pentium 1, diverse alte componente și accesorii.


Expoziția însumează în jur de 100 exponate (calculatoare și laptop-uri), alături procesoare, care în prezent numără în jur de 2.000 unități diferite, acestea fiind parte din colecția privată a lui Florin Mărcuș din Arad.


Intrarea va fi liberă.