Gaura neagră numită CET Arad înghite banii de renovare a Unităţii Militare din Gai şi a Colegiului Naţional Preparandia- Dimitrie Ţichindeal

Data publicare: Marti, 05 Decembrie, 2017 Total: 1742 accesari

Gaura neagră numită CET Arad înghite banii de renovare a Unităţii Militare din Gai şi a Colegiului Naţional Preparandia- Dimitrie Ţichindeal

Pentru a acoperi achiziția de gaze pentru luna Decembrie, Primăria taie banii alocați modernizării unității militare din Gai, punând în întârziere pentru încă un an proiectul de preluare a Cetății în circuitul civil și turistic al municipiului Arad.


Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Arad de astăzi se regăsește propunerea primarului de a aloca SC CET Arad SA suma de 7,9 milioane de lei pentru acoperirea pierderilor și garantarea furnizării gazului necesar lunii decembrie. Banii vor fi luați de la proiectele de modernizare a Unității Militare din Gai și a Colegiului Național ”Preparandia - Dimitrie Țichindeal”. Aceasta deoarece furnizorul de energie termică a orașului are conturile poprite pentru 65 de milioane de lei, sumă care nu este departe de valoarea tuturor taxelor locale plătite de arădeni într-un an (puțin peste 100 de milioane de lei).


Florin Stana
, USR Arad: ”Proiectul cetății este amânat astăzi cu încă un an, după ce el trenează deja de alți zece, fără ca administrația locală să producă altceva decât declarații politicianiste. Lipsa preocupării pentru investiții și proasta gestiune tolerată ani de zile la CET au cauzat o gaură care nu mai poate fi ținută sub preș. Pentru a furniza arădenilor căldură în Decembrie, au fost sacrificate Cetatea si Liceul Pedagogic. Poate să ne spună primarul ce urmează în ianuarie și până la finele iernii?


Comunicat de presă USR Arad

Notă:  Ghidularadean.ro  vă oferă comunicatul de presă în întregime şi nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.