De ce treubuie să mâncăm rodie?

Data publicare: Luni, 04 Decembrie, 2017 Total: 2517 accesari

De ce treubuie să mâncăm rodie?

AFLĂ care sunt cele 10 beneficii ale fructului minune - rodia, fructul sezonului rece !


1. Rodia deține de 3 ori mai mulți antioxidanți comparativ cu vinul roșu sau ceaiul verde. Antioxidanții prezenți sunt dați de: antocianini, tanini, polifenoli.

Antocianini - sunt grupări mari de pigmenți solubili în apă.

Tanini - sunt considerați importante substanțe care le conferă fructelor toate acele propietăți binecunoscute, benefice pentru organismul uman.

Polifenoli - substanțe chimice care protejează celulele și substanțele chimice ale corpului de prejudiciile provocate de radicalii liberi, atomi reactivi care contribuie la lezarea țesuturilor din organism.

2. În compoziția rodiei întâlnim minerale, vitamine, fibre și 15 aminoacizi foarte benefici organismului nostru

Mineralele sunt date de: Iod, Fier, Potasiu, Siliciu, Calciu, Magneziu, Fosfor, Sodiu, Mangan, Cupru, Sulf, Crom, Aluminiu, Litiu, Nichel).

Un singur pahar de suc de rodie poate oferi 40% din necesarul zilnic de vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E, si P).

Fibrele prezente într-o cantitate semnificativă ajută la buna funcționare a sistemului digestiv și în același timp reglează digestia.

3. Lupta cu sindromul metabolic.

Sindrom metabolic este o combinaţie de afecţiuni medicale care creşte riscul de a dezvolta boli cardiovasculare şi diabet. Cercetările au scos la iveală că rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină și luptă împotriva inflamației și a altor factori asociați sindromului metabolic.

4. Extractul de rodie protejează organele corpului ( rinichii, inima, ficatul)

Rinichii sunt protejați de toxinele periculoase, inima prin menținerea arterelor flexibile şi scăderea inflamației vaselor de sânge. În același timp reduce ateroscleroza care este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. Acționează foarte rapid asupra ficatului realizând efectul de regenerarea.

5. Sucul de rodie, echilibrul tensiunii arteriale

În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.

6. Previne cancerul.

Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.

7. Întărește sistemul imunitar

Consumul regulat de rodii asigură o rezistența sporită a organismului la infecții, luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor pentru a stimula sistemul nostru imunitar.

8. Afrodiziac natural

Știm cu toții faptul că Rodia mai este numită și “ fruct al pasiunii ” Consumul de 50 ml de suc de rodie pe zi s-a dovedit eficace în creşterea nivelului de testosteron (principalul hormon masculin), acesta a intensificat și anumite trăsături cum ar fi părul facial mai des, voce mai profundă şi dorinţă sexuală mai mare.

9. Menține tinerețea celulară

Deși consumarea unei rodii pe zi aduce beneficii uimitoare sănătății, cea mai mare cantitate de substanțe nutritive se găsesc în miezul alb și sâmburi. Aceștia neutralizează moleculele dăunătoare din celulele noastre și lucrează, practic, la nivel de ADN pentru a preveni îmbătrânirea celulară.

10. Menține greutatea corpului

Rodia este un fruct deosebit deoarece favorizează detoxifierea organismului și în același timp ameliorează constipaţia, este foarte des utilizat în dietele de slăbit datorită prezenței de antioxidanți.


sursa: doctorulzilei.ro
foto:arhiva