Imagini inedite! Află cine este bătrânul rănit din Piaţa Victoriei şi cum a reuşit să agite spiritele în întreaga ţară

Data publicare: Duminica, 03 Decembrie, 2017 Total: 8136 accesari

Imagini inedite! Află cine este bătrânul rănit din Piaţa Victoriei şi cum a reuşit să agite spiritele în întreaga ţară

Opinia publică românească a fost împărţită în două tavere după ce sâmbătă, în Piaţa Victoriei, un bătrân a fost rnit de unii protestatari.

Imaginile cu bătrânul plin de sânge au făcut înconjorul internetului şi a presei din România iar întrebările au început imediat să apară. Cine era bătrânul? De ce a fost lovit? Ce i-a determinat pe manifestanţii care până la apariţia incidentului, manifestau paşnic, să recurgă la violenţe? Sunt doar câteva întrebări care frământă orice român care a vpzut imaginile cu bătrânul plin de sânge.

 

 

Aşa am aflat că bătrânul cu arcada spartă se numeşte Badea Pavel, iar în 1989 era lt.-col., locţiitor sef Securitate, DSS, în cadrul Securităţii Municipiului Bucuresti.


Se pare că bătrânelul aparent inofensiv, de astăzi, era în trecut un securist temut printre bucureşteni, lucru care reiese şi din notele informative pe care acesta le-a dat securităţii de dinainte de  revoluţia din 1989.

 

Ultima victimă a bătrânului lovit ieri în Piaţa Victoriei a căzut un anume domn Banyai Petru căruia, chiar cu o lună înainte de revoluţie Badea Pavel avea să îi transforme o simplă mapă de verificare într-un dosar de urmărire informativă.


La 29 ianuarie 1989, Badea Pavel, cere printr-o notă materiale informative referitoare la Banyai Petru. La 18 noiembrie 1989 semnează planul de măsuri în DUI “Banu” (Banyai Petru): “apreciem că se impune transformarea mapei de verificare în dosar de urmarire informativă”; printre altele, în plan se menţionează că “se va coopera cu serviciul independent de investigaţii, pentru obţinerea de informaţii din mediul de la domiciliu despre “Banu”.


Se pare că sâmbătă, în timp ce protestatarii din Piaţa Victoriei începeau să se adune, Badea Pavel i-ar fi  înjurat, arătând semne obscene către manifestanţi.

 

Unul dintre participanţii la protest a încercat să stea de vorbă cu bătrânul însă acesta i-a adresat cuvinte jignitoare greu de reprodus, după care a devenit violent. Fost coleg de securitate cu Alexandru Vişinescu, Badea Pavel şi-a scos rucsacul de pe spate şi chiar l-a lovit pe un tânăr din piaţă care şi-a scăpat telefonul mobil, motiv pentru care acesta a ripostat violent.