Impact violent la ieşirea din Arad spre Livada! Şoferul a scăpat ca prin minune după ce a spulberat un parapet de protecţie

Data publicare: Vineri, 01 Decembrie, 2017 Total: 2474 accesari

Impact violent la ieşirea din Arad spre Livada! Şoferul a scăpat ca prin minune după ce a spulberat un parapet de protecţie

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Arad a ajuns la spital după ce a spulberat cu autoturismul un parapet de protecţie aflat pe marginea drumului, după care a ricoşat pe insula care desparte sensurile de mers.

 

Totul s-a întâmplat vineri seara în jurul orei 20.00, pe DN 79, care leagă Arad de Oradea, în sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Livada.

 

Potrivit martorilor de la faţa locului, bărbatul aflat singur în maşină, venea spre Arad când a pătruns cu viteză în sensul giratoriu, a pierdut controlul volanului pătrunzând pe contrasens şi s-a izbit violent de parapetul de protecţie amplasat pe marginea drumului, după care s-a oprit pe insula care desparte sensurile de mers.

 

Parapetul de protecţie a fost pur şi simplu spulberat de forţa impactului în timp ce autoturismul, un VW combi , a fost serios avariat. Roata din faţă de pe partea stângă a fost smulsă în urma loviturii şi a rămas înfiptă în piciorul parapetului de metal. Radiatorul maşinii şi baia de ulei au fost şi ele distruse astfel că pe ambele sensuri de mers s-a scurs apă şi ulei, motiv pentru care circulaţia în zonă a fost îngreunată.

 

La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă SMURD pentru a acorda şoferului rănit îngrijirile necesare. Deşi nu a suferit răni grave, bărbatul a fost transportat la spital pentru analize ampnunţite şi recoltarea probelor biologice.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului au declarat pentru Ghidul Arădean că bărbatul se află în afara oricărui pericol iar medicii urmează să stabilească, în urma efectuării probelor biologice, dacă  acesta consumase alcool. Din informaţiile furnizate, se pare că şoferul rula cu viteză foarte mare iar impactul cu parapetul i-a salvat viaţa întrucât a atenuat forţa impactului şi nu a permit autoturismului să se răstoarne în şanţul betonat de pe marginea drumului, de aproximativ d metri adâncime.

 

Traficul în zonă a fost reluat după aproximativ o oră, timp în care poliţiştii de la Brigada Rutieră au efectuat măsurătorile iar pe carosabil a fost turnat un strat de material antiderapant, pentru a preîntâmpina eventualele accidente provocate de uleiul scurs.