Minivacanţa de 1 decembrie a agromerat vămile din vestul ţării

Data publicare: Joi, 30 Noiembrie, 2017 Total: 1449 accesari

Minivacanţa de 1 decembrie a agromerat vămile din vestul ţării

După ce, în ultimele zile, s-au înregistrat timpi foarte mari de aşteptare pentru camioanele care doreau să treacă în ţara vecină  Ungaria, acum, în prima zi a minivacanţei de 1 decembrie, aglomeraţia s-a mutat la maşinile mici care ies din ţară. Mulţi români pleacă în Ungaria şi Austria, în special în staţiuni şi la târgurile de Crăciun. Pe lângă numărul mare de maşini, continuă şi controalele amănunţite ale autorităţilor ungare, ceea ce duce la creşterea timpilor de aşteptare.

 

Cu 2 excepţii, punctele de trecere a frontierei de la Vărşand şi Salonta,  toate celelalte puncte de trecere a frontierei de pe graninţa cu Ungaria au înregistrat joi, timpi de aştepare mai mari de 40 de minute pe sensul de ieşire din ţară pentru maşinile mici.

 

Autorităţile au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, suplimentând numărul benzilor de ieşire din România, în funcţie de configuraţia fiecărui punct.

 

Cel mai mult s-a aşteaptat în punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, 90 de minute, spune aplicaţia Poliţiei de Frontieră, însă şoferii se plâng că aşteaptă chiar mai mult de 2 ore.

 

Circulaţia pe autostrada Nădlac-Arad s-a desfăşurat cu dificultate în zona frontierei, din cauza sutelor de TIR-uri parcate pe banda de rezervă, în vreme ce pe celelate 2 benzi maşinile mici circulă în coloană. În zonă, coada de TIR-uri se întindea pe cca 10 km, iar coloana de maşini mici, pe circa 5 km.

 

La Cenad în Timiş s-a aşteaptat aproximativ 60 de minute. În celelalte puncte din judeţul Arad - Turnu timpii de aşteptare au fost de  45  minute, iar la Nădlac pe DN7 50 de minute. În judeţul Bihor, la Borş 60 de minute, la Săcuieni - 50 minute şi la Valea lui Mihai - 80 minute. În Satu Mare, la Urziceni se aşteapta aproximativ 80 minute, iar la Petea - 50 minute.

 

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.