Vântul puternic a rupt un stâlp în apropierea parcului Caius Iacob. Alţi doi stâlpi au fost dezafectaţi de compania ENEL

Data publicare: Joi, 30 Noiembrie, 2017 Total: 3263 accesari

Vântul puternic a rupt un stâlp în apropierea parcului Caius Iacob. Alţi doi stâlpi au fost dezafectaţi de compania ENEL

O tragedie se putea produce pe o stradă din Arad după ce un stâlp din beton, cu rol de iluminat public care susţinea cablurile de telefonie şi internet ale unor companii, s-a prăbuşit pe suprafaţa carosabilă.

Incidentul a avut loc joi, la orele 15.30, pe strada Nelu Aristide Dragomir, în imediata apropiere a parcului Caius Iacob, din municipiul Arad. La doar câteva minute după producerea incidentului, Poliţia Locală a împrejmuit zona deviind circulaţia rutieră.

 

Stâlpul aparţine companiei ENEL care a intervenit la faţa locului cu două autospeciale. Pentru înlăturarea tuturor pericolelor, degajarea carosabilului şi înlocuirea stâlpului prăbuşit, curentul electric a fost oprit în zonă vreme de aproximativ o oră.  Din informaţiile obţinute de Ghidul Arădean, se pare că surse din cadrul primăriei au cerut companiei ENEL remedierea problemelor la încă doi stâlpi de iluminat, din aceeaşi zonă înclinaţi şi ei de rafalele de vânt.

Potrivit autorităţilor de la faţa locului, se pare că situaţia a fost cauzată de vântul puternic ce a pus stăpânire pe Arad. După verificarea celorlalţi doi stâlpi înclinaţi, reprezentanţii companiei ENEL au decis dezafectarea lor pentru a evita repetarea situaţiei.

 

Din fericire nu au existat victime sau pagube materiale iar reparaţiile şi intervenţia va fi plătită de către compania ENEL, cea care are în administraţie stâlpii.


Update:  Directorul adjunct al Direcției Generale Poliția Locală Arad, Laurențiu Tudose a declarat că în jurul orei 18:00, restricțiile de  circulație din Piața Caius Iacob au fost ridicate.