Florin Tripa: “Legea prevenirii, promisă de PSD, vine în sprijinul mediului român de afaceri”

Data publicare: Joi, 30 Noiembrie, 2017 Total: 960 accesari

Florin Tripa: “Legea prevenirii, promisă de PSD, vine în sprijinul mediului român de afaceri”

Parlamentul României a adoptat mult așteptata Lege a prevenirii, promisă și asumată de PSD încă din campania electorală. Deputatul PSD Arad Florin Tripa spune că principalul scop al acestei legi este ca instituțiile de control să prevină producerea infracțiunilor economice și nu să aplice amenzi indiferent de situația găsită.

 

“ Este o lege pe care noi am promis-o şi, iată, acum o punem în practică. Este un lucru bun pentru societăţile comerciale. Până acum erau amendate foarte uşor, dar cu această nouă lege este necesară prevenirea iniţială. Practic, de acum înainte agentul comercial este protejat în faţa unor posibile abuzuri. 


Legea prevenirii va obliga toate autoritățile cu atribuții de control să facă, în primul rând, informare și educare, prevenire, și abia apoi să dea amenzi sau să ia măsuri împotriva agenților comerciali. Practic, nicio firmă nu va mai fi sancționată de la prima abatere. În viziunea noastră, a social-democraților, unul dintre principiile de bază ale Codului Economic al României trebuie să fie prevenția. Pornind de la această idee, legea adoptată instituie măsuri care asigură prevenirea săvârșirii de contravenții. Astfel, Legea prevenirii obligă autoritățile cu atribuții de control să acționeze, în primul rând, în sensul educării și perfecționării antreprenorilor de orice fel pentru evitarea greșelilor. Acest lucru înseamnă, de fapt, că un agent economic nu va mai putea fi sancționat sub nicio formă dacă nu a fost înainte îndrumat și apoi prevenit”,
spune Florin Tripa, deputat PSD Arad.


Comunicat de presă PSD Arad

Notă:  Ghidularadean.ro  vă oferă comunicatul de presă în întregime şi nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.