Campionatul Naţional de înot la Seniori Tineret şi Juniori Hunedoara 2017

Data publicare: Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 Total: 1365 accesari

Campionatul Naţional de înot la Seniori Tineret şi Juniori Hunedoara 2017

Săptămâna trecuta s-a desfasurat Campionatul Naţional la inot. Întrecerile s-au încheiat duminică seara, au participat 325 de sportivi de la 50 de cluburi din ţară.

 

Performanţă remarcabila a înotatorilor de la CSS Gloria Arad, care deşi aflaţi în primul an de juniorat ( fiind juniori mici) reuşesc să se bată de la egal cu juniorii mari şi să urce pe podiumul naţionalelor de la Hunedoara.

    

În prima zi de concurs echipa aradeană de ştafetă combinată pregătită de profedorul Sebastian Lucaci si prof. Silviu Has, a produs surpriza, reuşind să câştige Titlul de Vicecampioni Nationali in proba 4 x 50m liber cu un timp excelent (1:46,38 ), devenind prima echipă arădeana mixtă de înot, medaliată la Campionatele Naţionale, protagonişti în ordinea în care au inotat au fost: Deznan Luca, Lazăr Andrei, Baltă Bianca si Alexia Băşcărău.

 

În urmatoarele zile a ieşit din nou la rampă Alexia Băşcărău eleva profesorului Sebastian Lucaci care a demonstrat de ce a fost cooptată în lotul Naţional de junioare al României luptându-se de la egal cu junioarele mari, a reuşit să câstige 2 medalii de Bronz în probele de 50m liber şi 100m liber, timpii realizaţi de Alexia reprezentând două noi recorduri feminine ale înotului arădean la 14 ani: ( 27:54 ) la 50m liber şi ( 59:65 ) la 100m liber! De asemenea Catalin Sarac reuşeste calificarea în finala probei de 200m fluture, unde se clasează pe un onorant loc VI cu timpul 2:10, 97, iar ştafeta masculină de juniori ocupă Locul VII în proba 4 x 50m liber în componenţa Deznan Luca, Stana Bogdan, Valentin Mircu, Lazar Andrei.

 

„Încheiem anul foarte bine din nou pe podiumul Naţional cu nişte timpi incredibili, chiar dacă am fost dezavantajaţi faţă de celelalte cluburi din ţară care au început pregătirea mult mai devreme decât noi. Aceşti copii deosebiţi aflaţi în primul an de juniorat nu au avut complexe şi au demonstrat că au valoare şi cu siguranţă merita mai mult sprijin din partea autorităţilor locale”,  apreciază Profesorul Sebastian Lucaci.

 

   A  consemnat Viorel Musca


Sursă Foto: mesagerulhunedorean.ro