Coadă de aproape 15 km şi câte 8 ore de aşteptare la ieşirea din ţară, pe la Vama Nădlac II

Data publicare: Luni, 27 Noiembrie, 2017 Total: 1814 accesari

Coadă de aproape 15 km şi câte 8 ore de aşteptare la ieşirea din ţară, pe la Vama Nădlac II

Circulaţia prin cele mai mari puncte de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară cu dificultate, luni,  din cauza faptului că în cazul TIR-urilor se aşteaptă chiar şi peste 8 ore pentru a ieşi din ţară, asta după ce s-a stat chiar şi 10 ore.

 

S-a ajuns aici după ce autorităţile ungare efectuează controale amănunţite, verificând fiecare maşină care iese din România. Şoferii spun că ungurii ar căuta migranţi însă situaţia este generată ţi de faptul că că în weekend circulaţia camioanelor mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei a fost restricţionată. Circulaţia maşinilor mici şi a autocarelor nu este afectată.

 

Coloana de camioane care aşteaptă să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad se întinde pe o distanţă de aproape 15 km, TIR-urile fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.  Poliţia patrulează pe autostradă pentru a se evita blocarea circulaţiei, mai ales că unii şoferi ies diin coloană pentru a ajunge peste rând. Şoferii se plâng că aşteaptă chiar şi mai mult pentru a ieşi din ţară şi din această cauză pierd timpii de odihnă şi deplasare şi întârzie cu mărfurile.

 

Aceeaşi situaţie pare a fi şi la celelalte vămi din vestul ţării. La Nădlac pe DN7, se aşteaptă peste 40 minute, la Borş în judeţul Bihor, 90 de minute, iar la Petea în Satu Mare, 60 de minute.

 

Peste tot s-au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, fiind aduşi mai mulţi poliţişti care lucreauă la capacitate maximă în funcţie de infrastructura punctelor. La Nădlac pe autostradă se lucrează 4 benzi de ieşire din ţară, la Nădlac pe DN7 pe 1, la Borş pe 3, la Petea pe 1.

 

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.