La datorie şi în timpul liber! Un jandarm din Arad a înapoiat portofelul pierdut de un arădean aflat la cumpărături

Data publicare: Luni, 27 Noiembrie, 2017 Total: 1283 accesari

La datorie şi în timpul liber! Un jandarm din Arad a înapoiat portofelul pierdut de un arădean aflat la cumpărături

Gest de mare omenie al unui jandarm din Arad care, printr-un gest pe cât se poate de firesc, pe atât de rar întâlnit, a reuşit să salveze ziua şi poate chiar sărbătorile unui arădean.

Astăzi în jurul orei 10:30, aflându-se în timpul liber în supermarket-ul Real din municipiul  Arad, plutonierul Scorțar Andrei a găsit un portofel în incinta magazinului.Fără să stea pe gânduri, acesta a luat portofelul și s-a îndreptat spre punctul de informare a magazinului, unde dispecera prin sistemul de amplificare a făcut anunțul găsirii portofelului, indicând numele proprietarului.


În scurt timp la punctul de informare s-a prezentat un domn de aproximativ 45 de ani, care încă se afla în incinta magazinului şi care, nici nu sesizase faptul că şi-a pierdut portofelul cu banii, cardurile şi actele personale.

Acesta a ramas plăcut surprins de gestul tânărului arădean, având în vedere că în portofel alături de suma de bani, se mai aflau carduri de credit și salarii, cartea de identitate si alte documente de identificare.

Jandarmeria Arad salută gestul tânărului din cadrul instituţiei şi anunţă că " Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor " constituie infracțiune, conform Art. 243 potrivit Noului Cod Penal.