Hărţuirea Justiţiei şi Revoluţia Fiscală i-a scos pe arădeni în ploaie

Data publicare: Luni, 27 Noiembrie, 2017 Total: 1053 accesari

Hărţuirea Justiţiei şi Revoluţia Fiscală i-a scos pe arădeni în ploaie

Frigul şi ploaia nu i-a speriat pe cei aproximativ 100 de arădeni care s-au adunat duminică seara, pentru a protesta împotriva măsurilor pe care Guvernul vrea să le impună de la 1 ianuarie 2018. Arădenii au început să sosească încă dinainte de ora 19.00 urmând ca în jurul orei 19.30, numărul oamenilor adunaţi în faţa palatului administrativ să crească la aproximativ 100, după care mulţi au ales să plece spre case.

 

Pe o ploaie torenţială, oamenii înarmaţi cu umbrele au stat în faţa palatului administrativ vreme de o oră şi jumătate. Ei se tem că de la 1 ianuarie 2018, salariile ar putea să scadă dar sunt nemulţumiţi şi de faptul că Guvernul a reluat ofensiva asupra justiţiei şi încearcă din nou să modifice legile în aşa fel încât persoanele corupte să scape de dosare penale. Protestatarii cer demisia celor doi preşedinţi a Camerei Deputaţilor şi a Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

 

Ghidul Arădean a mers în faţa palatului administrativ şi a stat de vorbă cu persoane care, se pare, sunt foarte motivaţi să iasă în stradă şi îşi pot susţine cu argumente punctele de vedere.

"Tăriceanu şi Dragnea trebuie să plece neaparat. Fac ţara asta de ruşine prin simpla lor prezenţă in parlament. I-am votat dar îmi pare rău, că nu se ţin de cuvânt şi ne şi fac de ruşine în lume. Într-un an de zile au pus ţara pe butuci. Se comportă exact ca şi comuniştii când au venit la putere. Au golit puşcăriile de violatori ca să facă loc celor care nu sunt de acord cu ei? Am trăit în comunism, mi-a ajuns, nu mai vreau!"  a declarat o pensionară din faţa palatului administrativ.

 

Un tânăr venit la protest este de părere că PSD ar trebui să guverneze în continuare pentru a-şi asuma dezastrul provocat.

 

"Ar fi o greşeală a opoziţiei să intre acum la Guvernare. PSD şi ALDE trebuie să îşi asume deciziile politice pe care le-au luat şi trebuie să suporte  nemulţumirile care se tot adună.  Greul pentru ei abia acum începe când au cheltuit toti banii, nu au îndeplinit mai nimic din ce au promis şi oamenii încep să îşi dea seama că au fost minţiţi. Nu, nu i-am votat." a declarat Marian G, pentru Ghidul Arădean.

 

Arădenii care au ieşit în stradă spun că au de gând să continue protestul paşnic până în momentul în care Guvernul va renunţa la hărţuirea legilor justiţiei şi la reglementările aduse de revoluţia fiscală.