Actrița Cristina Stamate a murit

Data publicare: Luni, 27 Noiembrie, 2017 Total: 2974 accesari

Actrița Cristina Stamate a murit

Veşti proaste la început de săptămână vin dinspre lumea teatrului românesc. După despărţirea de Stela Popescu, românii mai pierd o stea, în persoana Cristinei Stamate care a încetat din viaţă în dimineaţa zilei de luni, 27 noiembrie, în jurul orei şapte dimineaţa.


În vârstă de 71 de ani, Cristina Stamate a fost găsită înconştientă în propria locuinţă, joi, la doar o oră după anunţul morţii celei care a fost Stela Popescu.



Cristina Stamate a fost transportată de urgenţă la spitalul Floreasca din capitală acolo unde medicii au făcut tot posibilul pentru a o stabiliza însă organismul slăbit al actriţei a cedat luni dimineaţa.


Cristina Stamate suferise o operaţie pe cord deschis în anul 2015 iar din acel moment, a devenit mai retrasă însă, spun apropiaţii, şi-a păstrat mereu acelaşi suflet tânăr şi plin de viaţă care a consacrat-o.


Supranumită "Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti", Cristina Stamate şi-a dorit mai întâi să devină avocat. Chiar s-a pregătit pentru Facultatea de Drept, însă a devenit studentă la Teatru.


În aproape jumătate de secol de carieră, actriţa a însufleţit sute de roluri în piese de teatru şi film iar în anul 2007, a lansat un volum de reţete de bucate urmat de lansarea unui volum de eseuri.


„Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.”, spunea cu patos Cristina Stamate, atunci când vorbea despre viaţă.