Gala Excelenței arădene în Sănătate, ediţia a 2-a

Data publicare: Vineri, 24 Noiembrie, 2017 Total: 5341 accesari

Gala Excelenței arădene în Sănătate, ediţia a 2-a

Gala Excelenței în Sănătate a reunit aprox. 400 de cadre medicale, joi seara, la Sala de Evenimente Marem. Organizată de Consiliul Județean, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, gala premiază pentru al doilea an   seniorii sistemului de sănătate publică. Anul acesta au fost zece premiați: Mihaela Brad, Stelian Crișan, Vladimir Câmpeanu, Dorin Lazăr, Ruxandra Mărgărit, Titus Aurel Olaru, Maria Pușchiță, Iulian Șendroiu, Dorina Tașcă. Distincțiile au fost acordate de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, si Geanina Pistru, consilier al primarului. Gala a fost prezentată excelent de Dan Codre si Ali Hadded.

Gala a prilejuit momente emoționante. Întreaga asistență l-a aplaudat în picioare pe decanul de vârstă Titus Aurel Olaru, medic primar ORL, care la cei 92 de ani ai săi are 68 de ani de activitate medicală. Dr. Olaru a declarat că este pregătit să răspundă dacă i se cere sfatul, pentru că mintea îl ține mai bine decât picioarele.

Fiecare medic premiat a fost prezentat printr-un Laudatio susținut de un coleg de breaslă: dr. Daniel Ciurdariu, medic chirurg, pentru dr. Ion Botezatu, medic chirurg; dr. Floare Folescu, șef secție Dermato Venerologie, pentru dr. Mihaela Maria Brad, medic psihiatru; dr. Monica Puticiu, sef UPU, pentru dr. Vladimir Câmpeanu, medic ambulanță; dr. Gheorghe Domșa, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Arad, pentru dr. Stelian Ioan Crișan, medic primar medicină legală; dr. Simona Dumitra, șefa secției de Pediatrie, pentru prof. univ. dr. Dorin Lazăr, medic primar pediatru; dr. Nicolae Nedea, medic primar medicină de familie, pentru Ruxandra Maria Mărgărit, medic primar medicină de familie; conf. univ. dr. Sorin Bașchir, șeful secției ORL, pentru dr. Titus Aurel Olaru, medic primar ORL; dr. Ecaterina Enea, medic primar Interne, pentru prof. Univ. Dr. Maria Pușchiță, medic primar Interne; dr. Petre Ciucuriță, medic primar Chirurgie, pentru dr. Iulian Șendroiu, medic primar Obstetrică; dr. Mihaela Albu Gulyas, medic primar ATI, pentru dr. Dorina Tașcă, medic primar ATI.

Gala Excelenței în Sănătate a fost un eveniment de ținută, organizată într-unul dintre cele mai frumoase saloane pentru evenimente din Arad. Atmosfera emoționantă din timpul galei s-a destins după premiere, odată cu recitalul formației Q Band.

Este un pas foarte mare pentru noi, o mare mândrie: Consiliul Județean Arad a investit până acum 22 de milioane de euro în Spitalul Județean, iar anul acesta am pus bazele unor investiții de aprox. 65 de milioane de euro!

Așa înțelegem noi, la Arad, să ne aducem contribuția la salvarea de vieți, la sănătatea copiilor, a părinților noștri, la crearea de condiții spitalicești bune pentru toți arădenii din municipiu și județ! Sunt fapte concrete, cifre acoperite de planuri și documentații tehnice, nu promisiuni ireale!

În cursul acestei zile am văzut investiția de la Infecțioase Copii, acolo unde am avut în acest an o mobilizare fără precedent a societății civile, animată de Ana Maria Popa, cu implicarea tuturor actorilor sociali, de la administrație la Biserica Ortodoxă, organizații non-guvernamentale și firme private. Rezultatul este admirabil și profit de ocazie să vă invit și pe dvs. să donați pentru Spitalul nostru. Astăzi a demarat campania de strângere de fonduri prin sms și nu durează mai mult de zece secunde să vă aduceți contribuția”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.