Cetăţean german cercetat penal pentru împuşcarea unui urs, în judeţul Arad

Data publicare: Joi, 23 Noiembrie, 2017 Total: 1672 accesari

Cetăţean german cercetat penal pentru împuşcarea unui urs, în judeţul Arad

Anchetă de proporţii la Arad, după ce un urs a fost împuşcat la o partidă de vânătoare pentru mistreţi, la care au participat mai mulţi cetăţeni străini. Totul s-a întâmplat în cursul nopţii de miercuri spre joi într-o pădure din judeţ.

 

Incidentul a avut loc într-o pădure din zona comunei  Gurahonţ,  o zonă montană din nord-estul judeţului, la aproximativ 110 km de municipiul Arad. 

Potrivit Direcţiei Silvice Arad, ursul de axroximativ 3 ani cântărea 200 kg şi ar fi fost împuşcat din greşeală, la o partidă de vânătoare autorizată pentru mistreţi, la care participau aproximativ 40 de vânători printre care şi 8 cetăţeni germani.

 

La un moment dat, în bătaia puştii ar fi apărut un urs, iar vânătorii l-ar fi confundat cu un mistreţ şi au tras, omorându-l.

 

În aceste condiţii, cadavrul ursului a fost ridicat de la faţa locului şi dus la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad pentru expertiză. Medicii veterinari trebuie să stabilescă în ce condiţii a murit animalul.

 

Poliţiştii fac cercetări pentru braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

 

Autorităţile spun că nu au informaţii ca urşii să se apropie de gospodării, iar incindentul a avut loc în inima pădurii, departe de comună.

Mai mult, ursul avea montat un chip şi astfel se va putea afla provenienţa exactă a acestuia. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.