Doliu în lumea filmului şi a teatrului din România! Stela Popescu a încetat din viaţă

Data publicare: Joi, 23 Noiembrie, 2017 Total: 2356 accesari

Doliu în lumea filmului şi a teatrului din România! Stela Popescu a încetat din viaţă

Marea actriță Stela Popescu a fost găsită moartă joi, în propria casă! Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, suferea de mai mulţi ani de diabet. Născută la data de . 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia, actriţa a realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. Ea a murit la vârsta de 81 de ani.


Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maksim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.
La sfârşitul facultăţii era repartizată la Teatrul din Braţov acolo unde susţinea peste 400 spectacole pe an, urmând ca din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".


Deja consacrată în lumea teatrului, Stela Popescu îşi face debutul în cinematografie 1958, jucând în pelicula  "Alo? Ați greşit numărul", fiind prima apariţie dintr-o serie lungă de filme în care a jucat. Îndrăgita actriţă a mai însufleţit roluri în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001), "Zbor periculos" (1984).

 

Ca o încununare a carierei, în anul 2011 primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Bucureşti iar în decembrie 2015 a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler.