Liberalii, uniţi de un proiect câştigător

Data publicare: Marti, 21 Noiembrie, 2017 Total: 962 accesari

Liberalii, uniţi de un proiect câştigător

PNL a arătat în ultimele zile o unitate poate surprinzătoare: primarii din judeţ şi liderii partidului au reacţionat ferm şi eficient la atacurile guvernării PSD la adresa bugetelor locale. Protestul primarilor susţinut puternic de conducerea PNL Arad a arătat forţa acestui partid, capabil să se mobilizeze în momentele importante. Protestul primarilor şi susţinerea moţiunii de cenzură au dat o direcţie clară de acţiune liberalilor şi au arătat cât de uşor pot fi depăşite disensiunile de suprafaţă.

 

Primarii PNL sunt cei mai importanţi vectori de imagine ai partidului, oamenii capabili să aducă voturi atât în confruntările electorale, cât şi în competiţiile interne. Ei simt pulsul vieţii politice şi au înţeles că este momentul să reacţioneze, să apere capacitatea administraţiei locale de a genera şi susţine proiecte pentru cetăţeni. 

 

Reacţia faţă de abuzurile guvernării PSD a arătat direcţia corectă pentru PNL: unitate şi acţiune comună împotriva a ceea ce liberalii numesc cu indîndreptăţire ciuma roşie. Preşedintele Gheorghe Falcă este perceput de liberali ca o garanţie a unei strategii câştigătoare, dar şi capabil să conducă omişcare de rezistenţă credibilă a administraţiilor locale. Atitudinea de subminare a PNL din interior, atacurile coordonate cu presa PSD la adresa conducerii PNL Arad se dovedeşte izolată, simpla atitudine a unui grup mic de oameni care au pierdut privilegii personale sau iluzia puterii. 

 

Forţa adevărată a PNL este dată de un proiect viabil, care funcţionează deja şi care poate garanta câştigarea luptelor politice, capabilă să dea o majoritate de dreapta în Consiliul Judeţean, în municipiul Arad şi în majoritatea comunităţilor locale din judeţ.