Un tramvai deraiat a dat peste cap întreaga circulaţie în zona Podgoria

Data publicare: Marti, 21 Noiembrie, 2017 Total: 2321 accesari

Un tramvai deraiat a dat peste cap întreaga circulaţie în zona Podgoria

Un tramvai a deraiat în dimineaţa zilei de marţi la Podgoria, în jurul orei 8.20, chiar în momentul în care se pregătea să depăşească intersecţia blocând astfel întregul nod rutier.

 

Călătorii tramvaiului 6 care circula pe direcţia Primărie- Gară, au tras o sperietură soră cu moartea după ce au simţit că mastodontul de câteva tone în care se aflau s-a înclinat brusc într-o parte după un zgomot puternic şi s-a oprit brusc. Aceştia au ieşit de urgenţă din tramvai, speriaţi de incident.

 

Dacă unii călători au ales să îşi continue drumul pe jos, alţii care nu au avut habar de incident sau care au avut de călătprit pe distanţe mai lungi, au îngheţat zeci de minute în staţii cu nervii în piuneze, în aşteptarea mijloacelor de transport. In spatele tramvaiului căzut de pe linii, s-a format o coadă formată din mai toate tramvaiele care circulau dinspre palatul administrativ.

 

Pentru că tramvaiul a rămas blocat în mijlocul intersecţiei la o oră la care traficul rutier este încă în toi, Poliţia Locală a intervenit pentru fluidizarea traficului în zonă astfel s-a evitat un haos general  în întersecţie. Poliţiştii locali au avut grijă să redirecţioneze traficul rutier pe cele două benzi de curculaţie rămase libere şi să securizeze perimetrul pe durata operaţiunii de repunere pe şine a tramvaiului.

 

Pentru repunerea tramvaiului pe linie şi deblocarea intersecţiei, Compania de Transport Public a intervenit cu o macara de mare tonaj iar curculaţia s-a reluat în parametri normali după aproximativ 30 de minute însă întârzierile între staţii au fost mult mai mari.