S-a stins o legendă a rock-ului mondial! Chitaristul trupei AC / DC, Malcolm Young a murit!

Data publicare: Sambata, 18 Noiembrie, 2017 Total: 3225 accesari

S-a stins o legendă a rock-ului mondial! Chitaristul trupei AC / DC, Malcolm Young a murit!

Malcolm Young, chitaristul trupei AC / DC, a murit. Anunțul trist a fost făcut de colegii acestuia pe contul de socializare. Acesta a fost de asemenea, fondatorul celei mai iubite trupe de rock.

 

Malcolm Young s-a stins din viață la o lună după fratele lui

„Astăzi, cu o tristețe profundă din inimă, AC / DC trebuie să anunțe trecerea lui Malcolm Young. Malcolm, alături de Angus, a fost fondatorul și creatorul AC / DC. Cu o dedicație și un angajament enorm, el a fost forța motrice din spatele trupei. Ca chitarist, compozitor și vizionar a fost un perfecționist și un om unic. El întotdeauna a rămas la armele sale și a făcut și a spus exact ce voia. El a fost mândru de tot ce a încercat. Fidelitatea sa față de fani a fost de neegalat.


Ca fratele lui este greu să-mi exprim în cuvinte ceea ce mi-a însemnat pentru viața mea, legătura pe care o aveam era unică și foarte specială. El lasă în urmă o enormă moștenire care va trăi pentru totdeauna”, a fost mesajul transmis pe contul de Facebook al trupei AC/DC. Cauza morții nu a fost făcută publică, încă.

 

După 41 de ani, în 2014, acesta a părăsit definitiv trupa pe care a fondat-o împreună cu fratele său Angus Young: „Malcolm suferă de demenţă, iar familia vă mulţumeşte că le respectaţi intimitatea“, anunța familia acestuia, în octombrie 2014. 

Înfiinţată în 1973 de fraţii Malcolm şi Angus Young, formaţia australiană AC/DC a vândut peste 200 de milioane de discuri.

După trecerea în nefiinţă a primului vocalist al trupei, Bon Scott,  în anul 1980 trupei s-a alăturat Brian Johnson împreună cu care au scos unul din cele mai bine vândut album rock al tuturor timpurilor, este vorba de Back in Black.


Trupa AC/DC a concertat şi în România în anul 2010, în Bucureşti, în piaţa Constituţiei.