Ce străzi se mai repară în Arad: vizită pe şantiere

Data publicare: Sambata, 18 Noiembrie, 2017 Total: 2676 accesari

Ce străzi se mai repară în Arad: vizită pe şantiere

Vineri, 17 noiembrie, ne-am gândit să „dăm o raită” pe şantierele din municipiul Arad, să vedem care este stadiul lucrărilor şi să vedem care sunt şansele să vină ninsoarea peste muncitori, având în vedere că suntem trecuţi de mijlocul lunii noiembrie şi iarna îşi cere drepturile în scurt timp.

 

Din discuţiile cu constructorii pe care reporterul nostru le-a avut pe teren, aceştia au asigurat că nu vor fi lasate lucrări începute şi neterminate, aşadar momentan trebuie să-i credem pe cuvânt vom mai face o vizită când se vor opri lucrările în municipiul Arad să vedem dacă aşa şi este.

 

În acest moment se lucrează pe următoarele străzi:

 

Zona Centrală:

Dr. Ioan Suciu, Sabin Drăgoi, Ioan Alexandru, aceste trei străzi se află în zona sediului companiei de apă, aici se refac atât trotuarele cât şi carosabilul, în acest moment  stadiul lucrărilor este la nivel de montat borduri şi pregătire pentru turnare de asfalt.

 


 

Tot în zona centrală, au început lucrările şi pe strada  D. Bolintineanu, aici constructorul a început intervenţia la trotuare şi în funcţie de evoluţia vremii la carosabil se va intervenii abia în primăvară din ce ne-au spus reprezentanţii firmei, se pare că timpul nu va permite terminarea lucrărilor în acest an.




Tot în zona centrală se mai lucrează în cartierul funcţionarilor, este vorba de străzile Mătăsari, Nicolae Stefu şi Simion Bărnuţiu. Şi aici se intervine atât la carosabil precum şi la şosea, cei care lucrează ne-au dat asigurări că vor termina lucrările până când vremea rea nu le va mai permite să lucreze.

Strada Simion Bărnuţiu

 

Strada Mătăsari

Zona Polivalentă

 

În zona Sali de Sport Polivalentă, se reabilitează toată zona din jurul sălii, parcarea de lângă sala, aleea Călimăneşti, din căte am constatat pe şantier, se refac aleile, trotuarele, parcarea din zona sălii precum şi carosabilul. Şi aici lucrările par a fi posibil de terminat până când vremea nu va mai permite astfel de lucrări.


 

Zona UTA

 

În zona UTA, se lucreză pe strada spunem noi, arăta ca după bombardament), aici s-au refăcut trotuarele iar vineri, muncitorii aşteptau sosirea maşinilor cu asfalt pentru a începe turnarea primului strat, asta ne explicau cei de pe şantier.

 

 

 

Zona Pârneava

 

În cartierul Pârneava se lucrează în acest moment pe două străzi, este vorba de strada Căpitan Ignat şi strada Liviu Rebreanu. Pe strada Căpitan Ignat carosabilul a fost reabilitat şi o parte din trotuare, acum se lucrează la trotuare şi accese case.

 

 

Pe Liviu Rebreanu s-a turnat primul strat de asfalt pe carosabil şi la fel ca şi pe Căpitan Ignat, se munceşte la trotuare şi accese. Şi aici, reprezentanţii constructorului sunt foarte optimişti că lucrările se vor finaliza în acest an până la aşezarea iernii în drepturile sale.

 

 

Tot în zona Pârneava se lucrează intens la finalizarea lucrărilor la parcarea din zona pieţii Obor de pe strada Pădurii care este acum la stadiul de turnare de asfalt.

 

 

Aşa cum spuneam, se lucrează pe destule străzi şi vom merge la final să vedem şi sa va informăm dacă municipalitatea împreună cu constructorul a reuşit să finalizeze toate lucrările începute în oraş.