Protest al angajaţilor din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad

Data publicare: Joi, 16 Noiembrie, 2017 Total: 1443 accesari

Protest al angajaţilor din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Arad

Aproximativ 100 de angajaţi ai Apia Arad au protestat joi dimineaţa în faţa sediului judeţean din cauza nemulţumirilor în ceea ce priveşte noile grile de salarizare din cadrul agenţiei, care vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018.

 

Angajaţii APIA se simt discriminaţi de faptul că în comparaţie cu angajaţii de la Bucureşti, vor avea salarii mult mai mici, deşi ocupă aceleaşi funcţii şi trebuie să parcurgă aceeaşi fişă a posturilor.

 

Potrivit noilor reglementări din cadrul Ministerului Agriculturii care ar urma să se aplice din prima zi a lui 2018,  angajaţii de la Bucureşti vor avea salarii mai mari cu aproximativ 40% faţă de restul angajaţilor APIA din restul ţării.

 

Angajaţii de la APIA Arad acuză că în elaborarea noilor grile de salarizare s-a ţinut cont de clientelismul politic şi nicidecum de indicatorii de performanţa şi volumul de muncă. Deşi angajaţii din Arad au reuşit să atragă 98% din fondurile europene, salariile acestora ar urma să scadă în unele cazuri chiar şi cu 700 de lei.


Oamenii se mai plâng de stresul de la muncă şi spun că numărul de dosare din cadrul instituţiei depăşeşte chiar şi de 6 ori media europeană iar din acest motiv, există angajaţi cărora trebuie să le fie compensate prin zile de concediu plătit, sute de ore de muncă.