Cicloanele Numa și Olaf ajung în România! Vezi zonele afectate

Data publicare: Joi, 16 Noiembrie, 2017 Total: 3338 accesari

Cicloanele Numa și Olaf ajung în România! Vezi zonele afectate

Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf va pătrunde în România duminică, prin nordul țării. În special în centrul, nordul și nord-vestul țării, precipitațiile se vor transforma în ninsoare. Olaf ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Duminică, din cauza unei furtuni active în nordul Europei, denumită şi Olaf, ploile se vor transforma în lapoviţă în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, în timp ce la munte va ninge.

Ciclonul Numa este cel care a făcut prăpăd zilele acestea în Grecia, a venit cu ploi abundente, inundații, vânt puternic, grindină. Până-n România își pierde intensitatea. Se va manifesta cu vreme închisă și ploi în sud și sud-est, până sâmbătă. 

Ciclonul Olaf aduce ninsori. Intră duminică prin nordul țării. Precipitațiile aduse de Numa le va transforma în ninsori, în centru, nord și nord-vest, potrivit Mediafax. La munte sigur va ninge, în zonele mai joase va fi lapoviță. 


"
Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a spus meteorologul Alina Șerban, pentru Mediafax.