Canada elimină parţial vizele pentru români, începând cu 1 Decembrie

Data publicare: Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 Total: 1995 accesari

Canada elimină parţial vizele pentru români, începând cu 1 Decembrie

Autorităţile canadiene intenţionează să elimine de la 1 decembrie cerinţa obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români care vor călători în Canada pentru şederi de maximum 6 luni. De acest regim vor benefica românii care călătoresc  în scop turistic, pentru vizitarea familiei sau prietenilor și  pentru prospectarea oportunităţilor de derulare a afacerilor, indiferent de tipul paşaportului deţinut. Totuşi, canadienii subliniază faptul că autorizaţia electronică de călătorie este obligatorie în cazul călătoriei cu avionul.

 

Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) reprezintă o cerinţă obligatorie pentru toţi cetăţenii străini exoneraţi de obligativitatea deţinerii vizei, care tranzitează sau călătoresc în Canada pe calea aerului. Autorizaţia electronică de călătorie (eTA) are o valabilitate de cinci ani (sau, după caz, până la expirarea valabilităţii paşaportului), informează un comunicat al MAE.

 

Decizia autorităţilor canadiene constituie etapa finală a procesului de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, început la 1 mai anul acesta, când anumite categorii de cetăţeni români au început să beneficieze de acest regim (deţinătorii unei vize de rezidenţă temporară în Canada în ultimii 10 ani sau ai unei vize valabile tip non-immigrant pentru SUA).


Cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.