Florin Tripa : „Falcă vrea să taie salariile arădenilor, ca să aibă ce fura clientela PNL“

Data publicare: Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 Total: 883 accesari

Florin Tripa : „Falcă vrea să taie salariile arădenilor, ca să aibă ce fura clientela PNL“

Acuze grave aduse primarului Gheorghe Falcă de către PSD-istul Florin Tripa. Acesta a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că edilul municipiului Arad încearcă prin orice mijloace să oprească reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută, măsură care va aduce beneficii pentru milioane de români.


Acest lucru s-ar întâmpla, potrivit lui Florin Tripa, din dorința primarului de a avea la dispoziție cât mai mulți bani pentru "clientela portocalie",. În același timp, prin faptul că se opun trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, liberalii arădeni încurajează evaziunea fiscală și nu doresc să lase PSD să îi protejeze pe cei care muncesc cinstit în această țară.

 

„Gheorghe Falcă cere public menținerea impozitului pe venit la 16 la sută și, totodată, reducerea salariilor românilor, dar și a pensiilor de peste 2000 de lei. Președintele PNL Arad arată că nu a înțeles nimic din criza care a lovit România în perioada PDL. Ne aducem aminte că în 2010, au fost afectați doar cetățenii de rând, nu și clientela portocalie, care a prosperat într-o perioadă în care salariile erau tăiate cu minim 25 la sută. Și acum, Gheorghe Falcă și acoliții săi sunt preocupați doar de bunăstarea firmelor de casă, care nu vor mai avea bani de sifonat, în timp ce soarta românilor, care au doar de câștigat din reducerea impozitelor, îi lasă indiferenți.


Este recunoscut faptul că Aradul este printre orașele cu cele mai mari impozite din țară, dar și cu un excedent bugetar de peste 30 de milioane de euro. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că arădenii fac eforturi mari să-și plătească taxele și impozitele uriașe, administrația Falcă ține banii contribuabililor la saltea și nu-i folosește pentru dezvoltarea Aradului, iar acest lucru se vede cu ochiul liber pe străzile din municipiu. Ca să nu mai vorbim că atunci când îi învestește, Falcă și ai lui o fac doar în beneficiul clientelei, cea mai bună dovadă fiind băncile de 8000 de euro bucata de pe Mețianu. Iar acum, când e vorba ca arădenii să obțină o reducere de impozit la salariu sau pensie, din partea guvernului, vin Gheorghe Falcă și ciracii săi, urlând ca din gură de șarpe că nu mai rămân bani de furat pentru ei, așa că arădenii trebuie să renunțe la acele sume și să le dea firmelor portocalii.


Eu sunt convins că printr-o mai bună colectare a impozitelor de la firmele care până acum au fost campioane la evaziune fiscală, bugetul de stat și cele locale nu vor avea de suferit. Iar dacă în 2018, sumele încasate de bugetele locale nu se vor ridica la nivelul celor din 2017, guvernul va acoperi diferența, astfel încât nicio primărie corectă să nu aibă de suferit. Și când spunem corectă, ne referim la primăriile care fac investiții an de an, adică 90 la sută dintre primăriile arădene, și nu la cei care au tras pielea de pe cetățeni ani de zile, prin taxe și impozite mari, acumulând excedent de zeci de milioane de euro, fără să facă investiții pentru dezvoltarea acelor comunități și care acum cer cetățenilor să plătească și mai mult. Asta trebuie să le spună Falcă celorlalți primari PNL, nu să-i scoată în stradă pentru a-i apăra interesul lui, care a fost incompetent și nu a cheltuit banii în folosul comunității.


Când văd îndârjirea cu care luptă cei de la PNL Arad împotriva acestor măsuri benefice pentru milioane de români, scoțând cu forța zeci de primari în stradă pentru a apăra evaziunea fiscală, nu pot să nu mă întreb ce-i deranjează, de fapt, atât de tare ? Oare domnul Bîlcea, de exemplu, este nemulțumit de faptul că aceste măsuri îi vor afecta afacerile personale ? Că va trebui, ca orice bun român, să-și plătească impozitele pentru firma de transport? Oare domnul Cionca vrea să experimenteze din nou reducerea salariilor, așa cum a anunțat într-o emisiune TV ? Oare firmele PNL fac presiuni asupra domnului Falcă să obțină mai mulți bani la bugetul local, din care să se înfrupte împreună ? Sunt doar câteva semne de întrebare, dar un lucru este cert: acțiunea coordonată de Falcă, Bîlcea și Marinel Cionca nu are nicio legătură cu binele românilor, ci doar cu interesul de partid și cel al clietelei portocalii. Iar asta se va vedea în perioada următoare“,
declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.


Notă:  GhidulArădean.ro  oferă comunicatul de presă în întregime şi nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.