România, zguduită de un nou cutremur

Data publicare: Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 Total: 1155 accesari

România, zguduită de un nou cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 s-a produs, azi-noapte, în judeţul Vrancea. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului seismul a fost înregistrat la ora 1.11 noaptea şi a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri, în apropierea oraşelor Odobești, Panciu, Nehoiu, Râmnicu Sărat, şi Onești.

 

Un alt cutremur s-a produs marţi, în zona Buzăului, având o ma magnitudine de 3,4. Seismologii au înregistrat în luna noiembrie, 12 cutremure în zona seismică Vrancea și în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,4 grade pe Richter

 

Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în județul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în județul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri, scrie Agerpres.


Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în județul Buzău, la ora 17:08, și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimțit și la București.