Încă o sesiune de BAC, poate mai iau câtiva examenul şi ne votează

Data publicare: Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 Total: 1035 accesari

Încă o sesiune de BAC, poate mai iau câtiva examenul şi ne votează

Pe principiul comunist: toată lumea trebuie să aibe BAC-ul, ministrul educaţiei, Liviu Pop se  a declarat că există discuții cu privire la introducerea unei noi sesiuni de Bacalaureat care ar trebui organizată „undeva în decembrie, poate februarie”.

Păi nu e bine? Nu este singurul ministru al învăţământului care ţine morţiş să aibe toată lumea BAC-ul luat, nu contează cum, contează sş-l aibe. Idei de BAC diferenţiat sau idei de mai multe sesiuni, asta este soluţiile discutate, nicidecum ridicarea nivelului examenului, ci uşurarea lui.

La ce foloseşte un examen de bBacalaureat luat dacă elevul nu continuă studiile universitare, nu vom înţelege niciodată, nu ai nevoie de BAC nici pentru ca să fi mecanic, şofer de TIR, bucătar sau instalator, nu te ajută absolut la nimic, însă se pare că nu la fel gândesc minţile luminate care au fost cocoţate în vârful ministerului de-a lungul anilor, ba mai mult, unii din ei cum ar fi ministrul Andronescu a şi desfiinţat şcolile de meserii în viziunea domniei sale, toţi copii să termine o şcoală umanistă era viziunea pe termen lung a doamnei ministru.

 

Ministrul Liviu Pop dă asigurări că nu se schimbă nimic pentru cei care urmează să susțină Bacalaureatul anul viitor, informează Agerpres.ro.

 

„Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte, foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanța de iarnă”, a precizat Liviu Pop, pentru Agerpres.