Un caz de trichineloză a fost depistat la Ineu

Data publicare: Marti, 14 Noiembrie, 2017 Total: 2214 accesari

Un caz de trichineloză a fost depistat la Ineu

Este alertă maximă în oraşul Ineu după ce autorităţile sanitar-veterinare audepistat un caz de trichineloză, boală provocată de un parazit intestinal ce poate duce chiar şi la deces.


În zona Orașului Ineu a fost depistat un caz de infecție cu trichineloza, contaminarea venind din surse externe, cel mai posibil de la animalele sălbatice”,
 se arată într-un anunţ postat chiar pe site-ul Primăriei Ineu.


Trichineloza este o boală provocată de viermele Trichinella spiralis, care ajunge în organism în urma consumului de carne contaminată. Omul se îmbolnăveşte în cazul în care consumă carne de porc, de vânat (mistreţ, urs) sau de cal, care conţine larve sau chisturi viabile de Trichinella spiralis. Majoritatea cazurilor de trichineloză sunt asimptomatice, însă există şi forme grave, care pot cauza moartea prin complicaţiile determinate.


Printre simptomele trichinelozei se numără tulburările digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri şi vărsături), care apar la o zi, două, după consumul de carne contaminată. Mai sunt caracteristice febra, umflarea ochilor şi a feţei, conjunctivita, durerile musculare şi slăbiciunea musculară severă. Potrivit medicilor, procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele care provoacă trichineloza. Boala nu se transmite de la om la om.