CET primeşte peste 1,2 milioane de euro de la Primărie pentru ca arădenii să nu rămână fără apă caldă şi căldură în această iarnă

Data publicare: Marti, 14 Noiembrie, 2017 Total: 1170 accesari

CET primeşte peste 1,2 milioane de euro de la Primărie pentru ca arădenii să nu rămână fără  apă caldă şi căldură în această iarnă

În sedinţa de îndată a CLM de luni, 13 noiembrie, consilierii municipali au fost nevoiţi să voteze o nouă alocare de fonduri din bugetul local pentru acoperirea pierderilor induse din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație care le înregistrează CET Hidrocarburi SA Arad. Este vorba de aproape 1,3 milioane de euro, bani care nu vor merge direct în conturile CET ci vor fi achitate restanţele la furnizorul de gaze naturale, pentru a se asigura funcţionarea CET pe perioada iernii care se anunţă una destul de grea.

Dacă anul trecut, exact în această perioadă primeam de la Guvernul României 16 milioane de lei pentru CET, iată că anul acesta nu am primit niciun ban. Mai mult decât atât a fost dată şi celebra Ordonanţă care înseamnă pentru Arad o pierdere anuală de 16 milioane de euro. Asta spune multe despre responsabilitatea Guvernului PSD faţă de cetăţeni, faţă de oraşul Arad. Ni s-a promis un sprijin în acest sens, dar guvernanţii PSD au uitat complet şi de promisiuni şi de cei care încă sunt branşaţi la sistemul de încălzire centralizat.”  a precizat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Fără aceasta alocare de fonduri, SC CET Hidrocarburi SA Arad, se afla în imposibilitatea îndeplinirii obligativităţii de a asigura continuitatea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, pe perioada sezonului rece 2017 – 2018.

 “Nu putem lăsa oamenii în frig. Nu avem altă variantă decât să plătim noi, din bugetul local, 6.000.000 lei CET-ului . Chiar dacă domnii de la Guvernare au alte probleme, noi dăm dovadă de responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de copiii din şcoli şi grădiniţe.  Arădenii nu au nicio vină că domnii miniştri de la Bucureşti gândesc altfel, a completat viecprimarul Călin Bibarţ.

Nu este pentru prima dată când Guvernul României nu alocă fonduri pentru CET Arad. Situaţii similare s-au înregistrat în 2012, 2013, 2015.