Andrei Şerban şi Victor Ioan Frunză la FITCA 2017

Data publicare: Luni, 13 Noiembrie, 2017 Total: 1292 accesari

Andrei Şerban şi Victor Ioan Frunză la FITCA 2017

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad continuă cu un periplu prin lumile lui Caragiale şi George Bernard Shaw, privite prin ochii unor importanţi regizori ai scenei contemporane.

Astfel luni, 13 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, se joacă O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, producţie a Teatrului Metropolis Bucureşti, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Acesta mărturisea că a căutat să vadă partea omenească în comedia politică a lui Caragiale, pentru că personajele au o biografie extrem de puternică, umanizând situaţiile din piesă. În plus, spectacolul beneficiază de o surpriză din partea scenografei Adriana Grand, care a făcut o sinteză între epoci. „Cred că acest balans între epoca respectivă şi contemporaneitate, aşa cum l-a imaginat ea în decor, va surprinde. Apoi, inspirându-ne din ultimul act, unde apare o fanfară, am asociat o mică orchestră, care cântă cântece de epocă, foarte frumoase, unele cu caracter mai naţionalist, aşa cum erau vremurile. Cel de final e absolut emoţionant, este un cântec care aminteşte cât de greu trăim în aceste zile, deşi e un cântec din trecut” - declară Victor Ioaan Frunză.

O altă surpriză pregătită iubitorilor de teatru este spectacolul Soldatul de ciocolată de George Bernard Shaw, în regia lui Andrei Şerban, programat marţi, 14 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului.

Despre această montare a Teatrului Odeon din Bucureşti, jurnalistul Mihai Brezeanu scria pe Liternet: „Se râde mult la piesa de la Odeon. Se râde de amatorismul cu aere de profesionalism, de aristocratismele închipuite, de obedienţa faţă de stăpân/şef/boss, de preţiozitate şi fudulie, de ipocrizia atotstăpânitoare. Se râde de cei ce nu-şi cunosc locul şi rostul pe lume, se râde de cei incapabili să-şi recunoască şi urmeze sentimentele, de cei ce visează mărunt şi meschin.” (Agenda LiterNet, iulie 2016).

Două spectacole pentru care merită să ne oprim din stresul şi alergătura zilnice, două puneri în scenă care nu trebuie ratate.

 

Festivalul de Teatrul Clasic de la Arad este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Consiliul Local al Municipiului Arad şi Primăria Municipiului Arad.

 

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online, accesând platforma www.biletmaster.ro, precum şi de la agenţia teatrală de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 14.00 şi 17.00 – 19.00