Zi neagră pentru moneda naţională! Leul a atins cel mai slab nivel din istorie

Data publicare: Luni, 13 Noiembrie, 2017 Total: 1428 accesari

Zi neagră pentru moneda naţională! Leul a atins cel mai slab nivel din istorie

BNR a cotat aztăzi un euro la 4,6495 de lei. Este cel mai scăzut nivel de la darea în folosință a monedei europene.

 

Cotaţia oficială afişată luni, la ora 13.00, de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6495 lei/euro, după ce euro a depăşit oficial pragul de 4,6 lei miercuri şi apoi a urcat la 4,6390 lei, în şedinţa de vineri. Leul ajunge astfel la cel mai slab nivel din istorie, cotaţia afişată de BNR fiind de 4,6495 lei/euro.

 

Pe 3 august 2012, leul a atins al doilea cel mai scăzut nivel, de 4,6481 lei/euro, iar pe 24 iulie 2012 era cotat la 4,6397 lei/euro

 

Este cea de-a cincea zi de scădere consecutivă pentru moneda națională.


Leul a început să se devalorizeze masiv de marți, când oficiali ai Guvernului au anunțat că ordonanța de modificare a Codului fiscal urma să fie votată în ședința de miercuri. Ordonanța a fost între timp adoptată și publicată în Monitorul Oficial, iar acum își urmează cursul obișnuit în Parlament, unde urmează să fie votată de aleși. 

 

Creşterea Euro se datorează Guvernului care în ultima perioadă a lansat o serie de atacuri furibunde la adresa companiilor străine care au devenit foarte îngrijorate de comportamentul fiscal al româniei.


Dacă în urmă cu un an România era un adevărat magnet pentru investitori, declaraţiile membrilor Guvernului şi politicile fiscală i-au determinat pe investitorii străini să renunţe la ideea de a investi la noi în ţară şi de a aduce euro în ţară.

La unele case de schimb valutar, un euro s-a vândut cu 4,68 lei  iar dacă tendinţa de scădere a monedei naţionale va continua şi zilele următoare, un euro s-ar putea da şi cu 4.7 lei.