Handbal feminin: Crişul Chişineu Criş - CS Dacia Mioveni 2012

Data publicare: Luni, 13 Noiembrie, 2017 Total: 5326 accesari

Handbal feminin: Crişul Chişineu Criş - CS Dacia Mioveni 2012

O puternică delegație a Mioveniului, s-a prezentat ,sâmbătă 11 septembrie, la Arad pentru meciul cu handbalistele “Crișului” Chișineu Criș. Antrenate de fostele internaționale, Carmen Amariei și Luminița Huțupan, argeșencele au trăit periculos pe parchetul Polivalentei din Arad.

“Crișul” a cedat doar spre final, cu 24-27 (pauza:15-14), arbitrii având “contribuția” lor.

-      Pentru Crisul au marcat: Boldor 12, Pop 5, Cherecheș 3, Haidu 2 și Sas 2 dar au mai evoluat ieri: Corha, Iuga, Morariu, Lucușa, Vartolomei și Băldeanu.

-      Pentru Mioveni au inscris : Taru 6,Ciontoiu 6,Vacariu 6,Bojan 4,Cirjtea 1.

  
Cu trei succese, o remiză și cinci înfrângeri, Crișul ocupă locul 11(din 14 competitoare) după nouă runde ale Seriei B a Diviziei A feminin.

Urmează, în turul campionatului Seriei B a Diviziei A feminine:

Etapa a X-a, în 15.11.2017:  SCM Timişoara - ACS Crişul Chişineu Criş

Etapa a XI-a, ăn 18.11.2017 :  ACS Crişul Chişineu Criş  - CSU Reşita

Etapa a XII-a, în 20.12.2017 :  KSE Tg.Secuiesc - ACS Crişul Chişineu Criş

Etapa a XIII-a, în 13.01.2018 :  ACS Crişul Chişineu Criş  - Naţional Rm.Vâlcea

 

Antrenorul Titi Ionescu ,de la” Crişul” ne-a precizat :” La Pauza conduceam cu 15-14 iar în Min.52,  scorul era în favoarea noastră cu 23-21! Dar la final,  am pierdut cu 24 - 27 pe fondul unor greşeli individuale. Atât putem deocamdată cu lotul de jucatoare actual “.

Florica Boldor, delegat al ACS Crişul Chişineu Criş şi antrenor secund, ne-a declarat : “Meciul cu Dacia Mioveni nu a fost unul dintre cele mai bune ale echipei noastre, asta în condiţiile în care una dintre jucătoarele de baza ale echipei noastre, Morariu Mirela, a fost accidentată serios în primele minute ale meciului, nemaiputând juca decât spre finalul meciului la capaciate redusă, iar câteva dintre celelalte jucătoare nu au fost în formă. Am renunţat la două jucătoare care nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor şi încă aşteptăm un răspuns de la CSU Oradea pentru transferul a două jucătoare de care avem mare nevoie.  Suntem o echipa în construcţie, cu jucătoare tinere, de perspectivă, care mai au de muncit, de învăţat, dar care chiar îşi doresc să facă ceva pentru handbalul din oraşul nostru.

Cu două nume grele pe banca tehnica, Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan Dinu, e clar că potenţialul financiar al Mioveniului este peste al nostru, noi fiind nevoiţi să micsorăm bugetul faţă de anul trecut, în condiţiile în care am adus jucatoare noi şi avem deplasări mai multe şi mai lungi decât sezonul trecut. La fel ca la meciul precedent disputat la Arad , Dacia Mioveni a venit  cu tot staff-ul , doi antrenori, preparator  fizic, preşedinte, director sportiv,(la un moment dat se discuta că va veni şi primarul din Mioveni), ceea ce demonstrează că investesc mult mai mult în echipa decât noi, din toate punctele de vedere.  


Nimic rău în faptul că cei din conducere îşi însoţesc echipa în deplasări, dar nu înţeleg, şi asta fară să acuz pe cineva, ce aveau de discutat cei din conducerea Mioveniului cu arbitrii. Adică noi ca gazde avem datoria să asigurăm protocolul şi să decontăm transportul, masa, cazarea  si baremul de arbitraj, ei nu suportă nici-o cheltuială aşa că nu aveau motive să discute cu aceştia, nici înainte şi nici după meci. Repet, că nu pot şi nu acuz pe nimeni de nimic, dar nu e corect să se întâmple aşa, atâta timp cât noi la meciurile din deplasare nici măcar nu ştim unde este vestiarul arbitrilor.

Acesta este unul din motivele pentru care imi doresc şi sustin construirea unei săli de sport în Chişineu Criş, noi fiind la Arad pe un teren neutru, nu suntem susţinuţi aşa cum am fi susţinuţi de suporterii din oraşul nostru, sunt convinsă de asta. Toate aceste lucruri nu s-ar putea întâmpla dacă noi am juca cu adevarat “acasa”. Chiar dacă avem spectatori arădeni la meciuri, cu tot respectul şi mulţumirea pentru susţinere, nu e acelasi lucru, nu suntem ai lor, suntem ai orasului Chişineu Criş, acesta ne sustine şi pentru ei trebuie şi vrem sa jucam”.