Organizaţia PSD Deva decapitată după pierderea primăriei Deva la alegerile parţiale

Data publicare: Duminica, 12 Noiembrie, 2017 Total: 1293 accesari

Organizaţia PSD Deva decapitată după pierderea primăriei Deva la alegerile parţiale

Biroul Permanent Hunedoara a decis, vineri, dizolvarea organizației PSD Deva, după ce social-democrații au pierdut alegerile locale pentru Primăria Deva. De asemenea, secretarul general al filialei județene PSD Hunedoara, Radu Barb, a fost revocat din funcție și suspendat din organizația politică pentru o perioadă de șase luni, datorită rezultatelor slabe și neimplicării în campania electorală, hunedoaralibera.ro.

 

Rezultatul alegerilor locale de la Deva l-a avut în prim plan pe Victor Ponta, care, prin susținerea față de Marius Blendea, a reușit să "fure" din electoratul PSD-ului și a dus la o înfrângere de răsunet a candidatului social-democrat.

 

Pierderea primăriei Deva nu i-a lăsat fără reacție pe liderii social-democrați care au trecut la măsuri drastice.

 

Ladislau Horvat a fost propus pentru excludere, la fel şi Vasile Țonea, consilier local, este propus pentru excludere, mai informează hunedoaralibera.ro.

 

„Nu sunt vinovat pentru pierderea alegerilor. Alegerile s-au pierdut din cauza incompetenţei strategilor de campanie aduşi de la Târgu Mureş, a neimplicării în campanie a preşedintelui interimar al PSD Deva, Natalia Intotero, a desemnării unui candidat nepotrivit şi a deciziilor greşite ale preşedintelui partidului”, a declarat  Radu Barb.

 

Alegerile parţiale pentru funcţia de primar al municipiului Deva au fost câştigate de candidatul PNL, Florin Oancea, care a obţinut peste 42% din voturile valabil exprimate, în timp ce pentru reprezentantul PSD, Petru Mărginean, au votat 24,7% dintre alegători.

 

 

Sursa Foto: hunedoaralibera.ro