Se dă startul celei de a 23-a ediții a Festivalului de Teatru Clasic de la Arad!

Data publicare: Vineri, 10 Noiembrie, 2017 Total: 1218 accesari

Se dă startul celei de a 23-a ediții a Festivalului de Teatru Clasic de la Arad!

An de an, Teatrul „Ioan Slavici” aduce în fața spectatorilor săi, cu prilejul Festivalului de Teatru Clasic de la Arad, poveştile clasice ale scenei, în montările unor regizori care au făcut istorie în teatrul românesc și nu numai.

Ediția cu numărul 23 nu se dezminte și aduce la Arad, în selecţia criticului de teatru Maria Zărnescu, spectacole ale regizorilor Andrei Șerban, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa, Cristi Juncu, Erwin Şimşensohn, Andrei şi Andreea Grosu, Vlad Cristache, Tom Dugdale, Kokan Mladenović. Montări după Molière sau Caragiale, George Bernard Shaw sau Eugène Labiche, remarcate la festivaluri din țară și din lume, aducând la Arad bucuria pe care doar teatrul poate să ne-o ofere.
 

FITCA va începe sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00, cu premiera spectacolului Geniul crimei de George F. Walker, în regia Antonellei Cornici, producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. O comedie neagră, care ne duce cu gândul la universul lui Tarantino, la personajele sale din Pulp Fiction sau Kill Bill.

Ziua de duminică, 12 noiembrie va sta sub semnul lui Molière. De la ora 17.00, la Sala Studio, avem ocazia să-l întâlnim pe Don Juan, adus de actorii Teatrului de Comedie din București și de regizorii Andrei şi Andreea Grosu. „În ciuda fiorului tragic al morţii care pândeşte asemenea călăului pedepsitor şi care străbate întreaga atmosferă a spectacolului, Don Juan rămâne un tip simpatic, victimă a propriilor slăbiciuni. Un bufon caraghios, aflat într-o permanentă defazare. Un Molière proaspăt, dinamic şi incitant. Felicitări Andreea şi Andrei, pentru acest restart!” scria criticul de teatru Răzvana Niţă despre spectacolul Teatrului de Comedie.

Tot duminică, 13 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului „Ioan Slavici” din Arad, va poposi Avarul adaptat și regizat de Cristi Juncu la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti. O savuroasă comedie care aduce în fața spectatorilor o galerie de personaje cu trăsături și năravuri de când lumea, în contexte și situații actuale, ce garantează buna dispoziție, dar și râsul amar în fața tiparelor contemporane.

Începutul FITCA 2017 stă sub semnul bunei dispoziții. Este o invitaţie în fascinanta lume a poveştilor clasice, privite prin ochii unor regizori moderni, care știu să vorbească în rime.

 

 


Festivalul de Teatrul Clasic de la Arad este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad alături de Consiliul Local al Municipiului Arad şi Primăria Municipiului Arad.