Vorbind de funie în casa spânzuratului: PSD, pe lista angajatorilor care nu au plătit contribuţiile angajaţilor

Data publicare: Vineri, 10 Noiembrie, 2017 Total: 3059 accesari

Vorbind de funie în casa spânzuratului: PSD, pe lista angajatorilor care nu au plătit contribuţiile angajaţilor

După ce preşedintele partidului, Liviu Dragnea şi premierul Tudose au declarat război total firmelor care nu plătesc contribuţiile sociale pentru angajaţi, se pare că pe lista datornicilor apare chiar şi PSD!

 

Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, PSD face un mare serviciu angajaţilor români adoptând legea prin care se face transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, lege care spune el, îi ajută pe angajaţi i păcăliţi de angajatori.


Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, justifica zilele trecute necesitatea transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat prin faptul că există mulţi angajatori de rea credinţă care creează angajaţilor probleme prin neplata contribuţiilor.

Nu ştim dacă Ionuţ Mişa făcea referire chiar la propriul partid, cert este că Partidul Social Democrat - Filiala București se află pe lista contribuaților cu restanțe la contribuțiile sociale datorate pentru angajați, potrivit informațiilor publice de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

 

Pe site-ul ANAF, la secția „Restanțe”, sunt menționați toți cei care au restanțe la plata obligațiilor și sumele datorate. Pe listă se află și PSD București, cu datorii de 78.879 de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, 2.439 de lei la la bugetul asigurărilor pentru șomaj 27.441 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Sumele pe care PSD le datorează statului nu sunt deloc de neglijat, semn că cineva a uitat să achite obligaţiile sociale luni sau poate chiar ani de zile.







Din cauza contribuţiilor neplătite la stat, proprii angajaţi nu ar putea beneficia de asistenţă medicală gratuită, ajutor de şomaj, indemnizaţie pentru creşterea copilului sau alte facilităţi pe care le oferă statul.

 

Practic, PSD Bucureşti nu a plătit nici o contribuţie la stat pentru angajaţii pe care îi are în subordine, chiar dacă liderii partidului se declară duşmanii celor care nu fac acest lucru.


Rămâne de văzut dacă şi ce sancţiuni va aplica ANAF partidului de guvernământ în condiţiile în care reprezentanţii Guvernului au declarat că angajatorii care nu au plătit contribuţiile sociale vor fi aspru pedepsiţi.