11 Noiembrie- Ziua Veteranilor! Ceremonie militară la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului

Data publicare: Vineri, 10 Noiembrie, 2017 Total: 1225 accesari

11 Noiembrie- Ziua Veteranilor! Ceremonie  militară  la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români”, din Cetatea Aradului

Ziua de 11 noiembrie  este o zi celebrată în semn de recunoştinţă pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român. Această zi a fost aleasă pentru simbolistica ei: ,,intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se pune capăt Primului Război Mondial, iar pe data de 11 noiembrie 2003 a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu FOGORAŞI, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afghanistan”.

 

Cu această ocazie, între orele 1100 - 1200, Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” va desfăşura o ceremonie  militară  la ,,Troiţa de comemorare a eroilor români, din Cetatea Aradului.

 

Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu GOLESCU” este o unitate reprezentativă în Armata României, atât prin continuarea tradiţiilor de luptă ale ,,Regimentului 2 Linie”, dar şi prin participareacu efective la misiuni în Teatrele de Operaţii din Balcani în Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, sau cele din Irak şi Afghanistan, evenimente petrecute în istoria recentă a Armatei României.


Momentul este cu atât mai deosebit cu cât majoritatea militarilor din cadrul batalionului sunt militari veterani ai acestor misiuni desfăşurate împreună cu partenerii NATO.