Sergiu Bîlcea: „Guvernul a refuzat finanţarea și pentru drumul Gurahonţ – Buteni!”

Data publicare: Miercuri, 08 Noiembrie, 2017 Total: 1470 accesari

Sergiu Bîlcea: „Guvernul a refuzat finanţarea și pentru drumul Gurahonţ – Buteni!”

Un nou scandal între autorităţile locale şi parlamentarii PSD stă să erupă după ce Sergiu Bîlcea a arătat cu degetul spre Social- Democraţi pentru starea deplorabilă şi lipsa de finanţare a unui drum judeţean.

Referitor la informațiile publicate de un site local de știri, cu privire la starea drumului județean Gurahonț-Buteni,  precizăm următoarele: Având în vedere că suntem informați cu privire la respectivul traseu, Consiliul Judeţean Arad a solicitat Guvernului ca prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) să finanţeze reabilitarea a şapte drumuri judeţene.

Consiliul Județean și-a propus nu doar repararea, ci reabilitarea și modernizarea în termen scurt a celor șapte drumuri, având în vedere că ele sunt frecventate zilnic de sute de mii de arădeni, iar siguranța traficului este importantă pentru noi. „De aceea, am solicitat de la Guvern finanțare pentru drumurile: DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, Gurahonţ-Dieci-Buteni, Nădab-Zărand-Seleuş, Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa, Bârsa-Dezna-Moneasa-limită de judeţ, Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia, Târnova-Tauţ. Din păcate, solicitările Consiliului Județean Arad nu au fost susținute de parlamentarii PSD, de la care ne-am așteptat să reprezinte interesele județului nostru. În condițiile dezinteresului (sau incompetenței) parlamentarilor PSD de Arad, Guvernul a alocat finanţare doar pentru trei dintre cele șapte drumuri județene pe care ne dorimsă le reabilităm.


Cele patru drumuri tăiate de la finanţaresunt: DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia, Târnova-Tauţ şi Gurahonţ-Dieci-Buteni. Din tronsonul Gurahonț-Dieci-Buteni face parte şi porţiunea menţionată, Berindia – Revetiş. E bine ca arădenii să știe că parlamentarii PSD de Arad nu s-au luptat deloc pentru aceste drumuri. Guvernul ne-a informat că nu are suficienţi bani şi ne-a refuzat finanţarea. Cu toate acestea, Consiliul udețean a întocmit documentaţia tehnică fiindcă ne-am propus să identificăm o sursă de finanţare pentru aceste drumuri importante pentru județul nostru”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.