Aradul a fost la un pas de a sărbători Crăciunul printre gunoaiele neridicate

Data publicare: Miercuri, 08 Noiembrie, 2017 Total: 1567 accesari

Aradul a fost la un pas de a sărbători Crăciunul printre gunoaiele neridicate

Marţi seara, 7 noiembrie, o şedinţă de îndată CLM a chemat consilierii municipali să  dea un vot pentru aprobarea tarifelor de prestare a serviciului public de salubrizare menajeră în Municipiul Arad negociate cu Polaris M Holding SRL.

 

Operatorul Polaris M Holding SRL va mai opera ridicarea gunoiului menajer până când câştigătorul licitaţiei organizată de Asociația de Dezvoltarea Intracomunitară (A.D.I.) pentru Deșeuri își va intra în atribuții, este vorba de SC RETIM ECOLOGIC SERVICE SA, care are la dispoziţie şase luni pentru a-şi intra în atribuţii. Contractul care exista cu firma Polaris a expirat practic în momentul desemnării unui câştigător al licitaţiei, adică la începutul lunii noiembrie 2017, iar următoarele şase luni erau descoperite din punct de vedere contractual, Aradul riscând să rămână fără un contract de ridicare a gunoiului menajer, deci, să fie îngropat în munţi de gunoie.

 

La şedinţă CLM de marţi seara, un singur consilier PSD a fost prezent, dr. Gheorghe Furău, direct interesat de problema spinoasă a gunoiului menajer, ceilalţi consilieri, au absentat probabil neinteresaţi de situaţie, deşi sunt mari „Iubitori ai Aradului” aşa cum se declarau în campanie. 

În urma negocierii cu firma Polaris, s-a ajuns la la soluția ca tariful pentru salubritatea menajeră în municipiu  să fie de 4,1 lei/ persoană plus fără TVA, pentru persoane  fizice, şi  58,97 lei/ metru cub fără TVA pentru persoanele juridice.