Zeci de mii de români în strada duminică seara, câteva sute şi în Arad (OPINII)

Data publicare: Luni, 06 Noiembrie, 2017 Total: 1710 accesari

Zeci de mii de români în strada duminică seara, câteva sute şi în Arad (OPINII)

Duminică seara, Dragnea a reuşit să scoată din nou lumea în stradă, pentru a două oară în cele 10 luni de guvernare, şi culmea, pe cam aceeaşi temă, cuiul lui Pepelea: Justiţia.

Dragnea şi ai săi vor ei neapărat să pună căpăstrul justiţiei, care fie vorba între noi, a dat şi rateuri de proporţii, însă totuşi au o bulină albă aşa cu bune şi cu rele, cu zece ani în urmă niciunul dintre noi nu visa să vedem un parlamentar, un bogat sau un ministru, un premier, un judecator sau un poliţist băgat la mititica, şi asta pentru că banul şi corupţia era tătucul tuturor. Acum presaţi şi de occident, ne-am mai dat drumul puţintel şi politicienii au început să aibe insomnii, iar scheletele au început să le zornăie prin dulapuri.

 

Dacă în ianuarie 2017, celebra OUG13 a reuşit să trezească arădenii dintr-o letargie şi comoditate greu de înţeles câteodată, duminică, deşi mai mulţi ca de obicei, adică cum eram noi obişnuiţi până în 50 de oameni, câteva sute de arădeni (extrem de puţin ) au ieşit să se alăture protestului celor din ţară împotriva schimbării legilor justiţiei. Deşi arădeanul este în general comod, şi molcom ca un veritabil ardelean, probabil că tentaţia vinului fiert din parcul eminescu şi concertul celor de la Cargo, au privat protestul de încă vreo 100 în plus, însă şi aşa, ar fi fost destul de puţini faţă de ce trebuia să fie.

 

Cei care plecau acasă de la Festivalul Vinului, se uitau curioşi şi destul de nepăsători la protestatari, chiar cu un miserupism combinat cu o curiozitate, ambele demne de invidiat, dar poate că erau aşa din cauza aburilor de la vinul fiert.

 

Revenind la duminică, totuşi cei prezenţi au păstrat tradiţia, au scandat celebrele lozinci „PSD, ciumă roşie”, „demia”, şi altele nasoale din astea, toate astea atât pe platoul din faţa Primăriei dar şi în faţa sediului PSD Arad care se află peste drum de Primărie. Nici simţul umorului nu le-a lipsit celor ieşiti la o tură de proteste, unii din eu au venit cu câinele în speranţa celor 30 de lei în plus de la Soros.

 

Una peste alta, e bine că n-au fost 10-15 cum erau mai demult când „se protesta” pe la noi, şi este bine că a fost punctat şi au pus şi Aradul pe harta protestelor chiar dacă mai la coadă listei, e bine că există o mişcare civică în acest sens, deşi aşa cum spuneam dacă mă uit la ce mişcare civică este pe Facebook staând în pat, mancând popcorn, mă aşteptam să văd măcar tot atâţia ca şi la Festivalul Vinului.

Una peste alta civismul în Arad este în faşă încă, probabil că oamenii o duc bine şi le este egal ce modificări legislative se iniţiază, ceea ce, nu e de condamnat dacă omul e mulţumit, deci, totul e ok, ne pregătim de colindat. 



T.B.