Sistemul de învățământ descurajează elevii de astăzi. Necesită o schimbare urgentă?

Data publicare: Sambata, 04 Noiembrie, 2017 Total: 1477 accesari

Sistemul de învățământ descurajează elevii de astăzi. Necesită o schimbare urgentă?

An de an, sistemul educațional românesc s-a schimbat,iar elevii au fost "victimele" nenumătatelor experiențe care nu au făcut decât să descurajeze elevii, în loc să-i încurajeze. ESTE nevoie de o schimbare urgentă?


Schimbările care au avut loc în învățământ, an de an, nu au făcut decât să-i descurajeze pe elevii din România. De ce spunem acest lucru? Pentru simplul fapt, că un elev de gimnaziu, petrece la școală 6 ore pe zi. După cele 6 ore petrecute la școală, merge acasă și mai are nevoie de alte 2 ore de pregătire, pentru următoarea zi. Acești copii, când mai au timp să se joace, să se plimbe? 


De asemenea, școlile din România nu pun accent mai mult pe practică, care este baza unei adevărate experiențe. Sunt multe materii, în anumite școli cu profil, care nu ar avea ce căuta în orarul elevilor. De exemplu, la un liceu de informatică, pentru a nu solicita elevul cu prea multe discipline și ore multe de stat la școală, nu ar fi necesară o oră de desen, sau muzică. Acei elevi, au ales matematică, clar nu-și vor dori să ajungă pictori. 


Din păcate, așa se întâmplă și în alte școli, în care se predau anumite materii, care nu ar avea mare importanță și astfel ajung elevii să petreacă în clasa a IX-a și 8 ore pe zi, deoarece orarul lor este încărcat fără a fi nevoie să studieze toate materiile.


Este nevoie de o schimbare urgentă în sistemul de învățământ din România, care în prezent este de SLABĂ CALITATE, INEFICIENT și NERELEVANT?