Tudor Chirilă cheamă oamenii în stradă: NU vrem sa fim o natie de hoti! Şi Aradul vrea să iasă în stradă!

Data publicare: Vineri, 03 Noiembrie, 2017 Total: 6837 accesari

Tudor Chirilă cheamă oamenii în stradă: NU vrem sa fim o natie de hoti! Şi Aradul vrea să iasă în stradă!

Tudor Chirilă se alătură protestului organizat pentru duminică seară, intitulat "Marş - NU vrem sa fim o natie de hoti!", și cheamă lumea în stradă pentru a manifesta împotriva preocupărilor celor care ne conduc.

Artistul denunță că sub umbrela "revoluției fiscale", coaliția PSD-ALDE urmărește de fapt să distragă atenția de la ce fac ei și anume să ia măsuri pentru a distruge justiția astfel încât să scape de pușcărie și să creeze un cadru legal pentru furat.


Se anunță un nou sezon de proteste de stradă, al căror motiv este pachetul de legi ale justiției, care urmează să treacă printr-o mulțime de modificări. Sunt anunțate mitinguri în mai multe orașe din țară, iar Timișoara nu putea rămâne indiferentă. Evenimentul „Nu vrem să fim o nație de hoți” este programat duminică, 5 noiembrie în mai multe oraşe din România, la Arad, evenimentul este anunţat de la ora 18.00 la kilometrul 0 al Aradului.

 

PSD reuşeşte să scoată se pare lumea în stradă din nou, la nici un an de zile de la protestele declanşate la începutul lui 2017, pentru celebra ordonanţă OUG 13 care viza tot o zona justiţiei, astăzi, acelaşi guvern doreşte modificarea unor legi ale justiţiei.

 

 

 

Care sunt motivele?

 

1. Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen.

Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției.

Numirea procurorilor-șef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă.

 

2. Luni, Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării. Urmeaza votul in Senat. Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, poate decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia, spun organizatorii protestelor.