Incursiune în lumea ştiinţei pentru elevii din Arad

Data publicare: Miercuri, 01 Noiembrie, 2017 Total: 1248 accesari

Incursiune în lumea ştiinţei pentru elevii din Arad

Expoziţia interactivă, pe teme de ştiinţele naturii LABORATOR, este un proiect educaţional de succes, care se desfăşoară la Complexul Muzeal Arad şi în această lună, NOIEMBRIE, muzeul venind în întâmpinarea cadrelor didactice cu o propunere pentru activitate didactică sau pentru implicarea în activităţi de educaţie nonformală şi extrașcolară.

 

Mulţumită reacţiilor şi aprecierilor celor peste 2500 de elevi arădeni, care s-au înscris şi au participat  la atelierele interactive din cadrul expoziţiei, al eveniment sunt invitate şi cadrele didactice şi elevii, care nu au reuşit înca să rezerve un atelierpentru a se alătura acestei  experienţe, destinată în special elevilor claselor primare. Organizatorii doresc să ofere copiilor  posibilitatea de a interacţiona în mod practic cu legi, fenomene şi concepte din biologie, fizică şi chimie. 

 

Un atelier interactiv durează aproximativ 50 de minute, perioadă în care, conduşi de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale expoziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare. În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.

 

 

Proiectul educaţional este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad şi al Inspectoratului Şcoalar Judeţean Arad.