Urmează o nouă Mini Vacanță. AFLĂ când este aceasta și ce zile libere vor mai urma

Data publicare: Miercuri, 01 Noiembrie, 2017 Total: 1454 accesari

Urmează o nouă Mini Vacanță. AFLĂ când este aceasta și ce zile libere vor mai urma

În curând urmează o nouă Mini Vacanță pentru toți angajații. AFLĂ când este aceasta și ce alte zile libere vor mai urma !

Toți angajații au motiv de bucurie, deoarece în curând vom avea cu toții o Mini Vacanță de 4 zile. Pe data de 30 noiembrie 
de Sfântul Andrei (joi) şi 1 Decembrie (vineri) sunt zile libere legale.

În acest an, Crăciunul (25 Decembrie) pică într-o zi de luni, astfel, românii vor avea o Mini Vacanţă de Crăciun de 4 zile, ţinând cont de faptul că prima şi a doua zi de Crăciun sunt considerate zile libere legale.

De Anul Nou vom avea tot 4 zile libere : cele două din weekend şi 1 şi 2 ianuarie, libere de la stat. 

Zile libere 2017:  


30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României

25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți) – Crăciunul

 

Zile libere în 2018 sunt:


1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paştele
1 mai — Ziua Muncii
27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Naţională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Anumiți salariați au, totuși, obligația de a se prezenta la serviciu,chiar dacă au dreptul la zile libere legale. Aici este vorba despre unitățile sanitare și unitățile de alimentație publică, pentru care trebuie să existe program de lucru special. 

„Prin hotărâre a Guvernului se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unitățile sanitare și pentru cele de alimentație publică, în scopul asigurării asistenței sanitare și, respectiv, al aprovizionării populației cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie”, scrie în Codul muncii.

De asemenea, acordarea de timp liber 
nu este posibilă, în zilele de sărbătoare legală, pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Acestor categorii de angajați trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Atunci când nu se acordă zile libere din motive justificate, salariații care lucrează în sărbătorile legale trebuie să beneficieze „de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru”, conform documentului.


Sursa foto: arhivă